15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Galati, pedepsita pentru lipsa "ecologicelor"

Primaria Galati, pedepsita pentru lipsa „ecologicelor”

Recent organizatele „Sarbatori” ale Galatiului s-au dovedit, in mare masura, un eveniment a carui organizare le-a scapat de sub control autoritatilor.
Cea mai elocventa dovada este numarul mare de amenzi aplicate de catre Directia de Medicina Preventiva si DSV Galati pentru nerespectarea reglementarilor referitoare la conditiile de igiena.
Chiar Primaria Galati a fost avertizata pentru ca nu a asigurat cosuri de gunoi si toalete ecologice.

Mici, la gratare „de ocazie”

Pentru inspectorii de la Directia de Medicina Preventiva, „Serbarile Galatiului” organizate recent de municipalitatea galateana au insemnat o continua activitate de control, desfasurata tocmai pentru ca lipsa conditiilor de igiena in vanzarea stradala a produselor alimentare sa nu duca la aparitia unor cazuri de imbolnaviri.
Inspectorii au aplicat 25 de amenzi de cate 5-6 milioane fiecare, pentru ca cei care au facut bani buni din vanzarea micilor la gratar au facut-o in conditii cel pu-tin dubioase din punctul de vedere al igienei. La randul lor, inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentului Galati au aplicat amenzi de cate 20 de milioane unui numar de sapte comercianti, care vindeau mici si frigarui la gratar fara ca in prealabil sa fi obtinut avizul tem-porar din partea DSV.

Primaria Galati, aspru avertizata

In acest an, una dintre avertizarile Inspectiei Sanitare de Stat din Cadrul Directiei de Medicina Preventiva a fost administrata Primariei Galati, care a asigurat prea putine toalete ecologice si prea putine cosuri de gunoi in zona esplanadei Casei de Cultura a Sindicatelor, unde timp de cateva zile au functionat zeci de gratare cu mici si terase improvizate pentru delectarea galatenilor cu bere, vin fiert si tuica fiarta.
Directorul Ecosal SA Galati, Ion Ionescu, a declarat ca de la Casa de Cultura a Sindicatelor au fost ridicate in cele cateva zile de „sarbatori” zeci de tone de gunoi. In conditiile lipsei cosurilor de gunoi, se profileaza un peisaj cam sumbru.
Primaria Galati a incercat sa rezolve ceva, dar nu a reusit: Administratia Domeniului Public a adunat toate toaletele ecologice din oras si le-a adus la Casa de Cultura, dar le-a instalat prea departe de zona in care se aflau terasele improvizate, asa ca masura a fost inutila.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă