21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimăria Constanţa nu îl ajută pe Hagi

Primăria Constanţa nu îl ajută pe Hagi

Viitorul Constanţa nu va primi nici un fel de sprijin din partea Primăriei Constanţa, care nu are capacitatea financiară de a ajuta echipa.

Săptămâna trecută au apărut zvonuri cum că Gheorghe Hagi a purtat o discuţie cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, pentru ca edilul şi instituţia pe care o conduce să sprijine formaţia Viitorul Constanţa. Aceasta din urmă este angrenată în Liga I şi îşi dispută partidele de pe propriul teren pe arena celor de la FC Farul. Viitorul Constanţa, echipa patronată de Hagi, doreşte sprijin financiar din partea primăriei, dar acesta nu îi va fi acordat. „Nu se pune problema să ajutăm echipa lui Hagi. Acest lucru ar însemna să mărim taxele şi impozitele şi nu se pune problema. Noi încercăm să le menţinem la nivelul de anul trecut, dacă nu să le diminuăm”, a spus primarul Radu Mazăre.

De partea cealaltă, oficialii echipei constănţene aşteaptă orice fel de sprijin, dar acesta este, momentan, destul de departe.

„Viaţa în Liga I nu este tocmai uşoară. Dacă ai şi un obiectiv mai îndrăzneţ ai şi cheltuieli. Comunităţile locale încă sprijină fotbalul în multe localităţi din România. Din păcate nu este şi cazul echipei noastre. Nu critic, înţelegem perfect situaţia existentă. Dacă se va reveni la o stabilitate financiară, probabil autorităţile nu vor ezita să ne ajute”, a declarat Paul Peniu, preşedintele clubului Viitorul Constanţa.

Viitorul Constanţa s-a înfiinţat în urmă cu patru ani şi a străbătut repede drumul de la Liga a III-a la eşalonul de elită. Echipa patronată de Gheorghe Hagi s-a folosit exemplar de imaginea lui Hagi şi şi-a atras sponsori dintre cei mai puternici. Pepsi, BRD, Puma sau Selgros au venit alături de echipa celui supranumit „Regele”. În aceste condiţii, este puţin probabil ca formaţia de pe litoral să se confrunte cu probleme financiare şi să aibă cu adevărat nevoie de ajutorul primăriei. Mai mult, Viitorul a reuşit deja un transfer consistent şi este de aşteptat ca mulţi alţi jucători să fie vânduţi pe bani grei, care să asigure bugetul echipei.

Mâine pleacă în Turcia

Pe 23 ianuarie, FC Viitorul va pleca în Turcia pentru primul stagiu de pregătire al acestei ierni, cartierul general urmând a fi la Hotelul Sol Selim, din Antalya. În acest stagiu, FC Viitorul va susţine patru meciuri de verificare. Cons­tănţenii ştiu deja şi trei dintre adversare. Echipa de pe litoral va întâlni pe FK Rad Belgrad (Serbia, locul 5 în prima ligă), Hradec Kralove (Cehia, locul 13 în prima ligă) şi RNK Split (Croaţia, locul 6 în prima ligă). Al patrulea adversar se va stabili la faţa locului.

 
4 ani i-au trebuit echipei Viitorul să ajungă din Liga a III-a în primul eşalon.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă