14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrezentare la „cinci stele" pentru „U" Cluj

Prezentare la „cinci stele” pentru „U” Cluj

Lăsată pe drumuri de Florian Walter şi resuscitată din mers de Ana Maria Prodan, formaţia ardeleană şi-a prezentat lotul în cel mai mare hotel din Transilvania.

 

Universitatea Cluj a trecut din nou prin momente grele în această pauză competiţională. Patronul Florian Walter a luat cei mai buni jucători cu el la Petrolul Ploieşti şi a anunţat că, dacă nu va prelua nimeni echipa, noul obiectiv va fi salvarea de la retrogradare. O rază de speranţă a răsărit tocmai de la Bucureşti, prin venirea la conducerea echipei a Ana Mariei Prodan, iar optimismul a revenit în tabăra „studenţilor”. Pentru ca planurile ei să fie înţelese şi mai bine, cea mai cunoscută femeie din fotbalul românesc a organizat o prezentare a lotului „studenţesc” pentru următorul sezon într-un cadru mai mult decât elegant.

Ana Maria Prodan a făcut abstracţie de datoriile cu care clubul s-a confruntat în ultimele luni, dar şi de sponsorii care nu se înghesuie deloc să vină lângă echipă şi a creat o primă imagine serioasă Universităţii. Cel mai mare hotel din Transilvania, inaugurat anul trecut la Cluj-Napoca, Grand Hotel Italia, a fost locul în care antrenorul Claudiu Niculescu şi elevii săi le-au dat asigurări suporterilor că echipa nu se va face de râs în următorul sezon, ba dimpotrivă. „E adevărat că nu am avut rezultate bune în amicale, însă nu este uşor să pui pe picioare o echipă cu jucători care au venit acum. Acest lucru va necesita timp, însă eu mi-am asumat o responsabilitate şi cred că pot să o duc la capăt cu brio. Am încredere că putem să facem o treabă bună şi cu răbdare putem să o scoatem la capăt. Nu ne sperie nimic şi cred că ne putem îndeplini obiectivul”, a declarat Claudiu Niculescu, cel care a decis să rămână la „U” şi după plecarea finanţatorului Florian Walter.

Boc nu a venit

La hotelul clujean, Ana Maria Prodan a invitat atât autorităţile locale, cât şi cele judeţene, însă doar reprezentanţii acestora din urmă, prin preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, au ţinut să fie prezenţi la evenimentul de ieri. „Lângă noi trebuia să fie şi primarul Emil Boc, însă el nu a onorat invitaţia noastră şi nu ştim de ce, am fi vrut să vină. Eu nu cred într-o prezentare a unei echipe făcute cu concerte, ci într-o prezentare super serioasă, aşa cum merită o echipă frumoască ca şi <U>. Totuşi, sunt puţin dezamăgită că nu vine nimeni din oraş lângă noi, dar am alături de mine comunitatea italienilor din România. Pe de altă parte, am avut o discuţie constructivă cu domnul Uioreanu şi mă bucur că se fac eforturi pentru ca această echipă să aibă în sfârşit o casă, un sediu. Am închis şi multe litigii cu câteva firme, mai sunt ceva probleme, dar în următoarea săptămână cred că le vom rezolva şi am putea fi singurul club din România care nu va mai avea datorii”, este încrezătoare Ana Maria Prodan, noul manager general al Universităţii. Lângă oficialii clubului au fost prezenţi cei 25 de jucători pe care Claudiu Niculescu se va baza cel puţin în acest tur de campionat, dar şi câţiva membri ai galeriei. Aceştia i-au transmis noii şefe de la echipă că vor avea răbdare doar în primele şase etape, perioadă în care „U” Cluj va întâlni şi pe Steaua Bucureşti, echipa pregătită de soţul acesteia, Laurenţiu Reghecampf.

Fără Steaua şi CFR

Chestionat pe tema unei posibile implicări în viitor la fosta sa echipă, Universitatea Craiova, în condiţiile în care alb-albaştrii vor fi reprimiţi în fotbalul românesc, antrenorul clujenilor, Claudiu Niculescu, a lăsat o portiţă deschisă. Când a venit vorba să pregătească alte echipe din Liga I, „Clau-coach” a făcut o declaraţie pentru care a primit aplauze de la suporteri. „În viitoarea mea carieră nu voi antrena niciodată două echipe: Steaua şi CFR. Nu declar doar aşa, de ochii presei sau a suporterilor, ci pentru că asta simt în momentul de faţă şi asta voi simţi şi în viitor”, a spus Niculescu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă