Comercializarea carnii de vita si de porc in pietele galatene, ca si preturile acesteia nu au cunoscut o crestere, dupa ce vanzarile la carnea de pasare au scazut cu 40-50 la suta. Potrivit informatiilor furnizate de directorul general al Administratiei Pietelor Agroalimentare Galati, dr. Emil Popa, preturile la carcasa de porc variaza intre 140 si 160 mii lei vechi/kg in raport de calitatea acesteia, iar la cea de vita intre 120 si 160 mii lei vechi/kg. „Scaderea vanzarilor la carnea de pasare cu aproape jumatate, fata de perioada similara a anului trecut, nu a insemnat o crestere a cererii la carnea de vita sau de porc. Probabil ca lumea mananca mai putin, pentru ca alta explicatie nu pot sa dau. Deocamdata, nu se prefigureaza o explozie a preturilor la carnea de vita sau de porc, pentru ca, daca lumea nu are bani, nici interesul comerciantilor nu este ca sa ramana cu marfa pe tejghele”, a spus Emil Popa. Sursa citata a precizat ca in toate pietele galatene a fost interzis comertul cu pasari vii, iar piata de pasari exotice, care se organiza saptamanal, a fost inchisa.