13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialPresiunea pe DNA şi ANI se mută în stradă. Mii de revoluţionari...

Presiunea pe DNA şi ANI se mută în stradă. Mii de revoluţionari ameninţă cu PROTESTE

Secretarul executiv al PSD pe problemele revolutionarilor şi relaţia cu societatea civilă, Dorin Lazăr Maior, care este şi şeful Blocului Naţional al Revoluţionarilor din Braşov, a anunţat RL că, la data de 13 decembrie, va aduce ȋn Bucureşti ȋntre 1000 şi 2000 de persoane pentru un miting ȋn faţa DNA şi a ANI, solicitând „desfiinţarea acestor institutuţii staliniste, care ȋi terorizează pe politicieni şi pe unii oameni de afaceri”.

Referitor la mitingul de săptămâna viitoare, Dorin Maior ne-a declarat:„ Acţiunea noastră nu are legătură nici cu dosarele mele penale de la DNA, despre care nu vreau să vorbesc, nici cu ce a anunţat premierul, că merge la Cotroceni pe 13 decembrie pentru desemnarea premierului. Noi vom protesta ȋn faţa acestor instituţii staliniste pentru că noi apărăm ȋntreaga clasă politică, inclusiv pe cei din PDL, ca pe doamna Ritzi de exemplu, care sunt terorizaţi de DNA şi ANI şi de asta cerem desfiinţarea lor„.

Citeşte şi Ponta: Dorin Lazăr Maior va organiza PROTESTE faţă de Traian Băsescu, nu faţă de ANI şi DNA

Reamintim că la data de 13 decembrie – la patru zile dupa alegerile parlamentare, când rezultatele vor fi deja cunoscute -, premierul Victor Ponta a anunţat se va duce cu Crin Antonescu la Palatul Cotroceni pentru a cere numirea sa ca premier din partea noii majorităţi parlamentare (USL estimeaza ca va avea majoritatea parlamentară).

Maior speră să i se alăture oamenii rezervistului Dogaru şi ai lui Codrin Stefănescu.

Deşi secretarul PSD Dorin Lazăr Maior spune că  mitingul său de pe 13 decembrie nu are nici o legatura  cu deplasarea lui Victor Ponta, şeful său politic, la Palatul Cotroceni, controversatul revoluţionar braşovean recunoaşte că se aşteaptă să i se alaturii membrii sindicatului rezervistului Mircea Dogaru (apropiatul lui Dan Voiculescu), ca şi revoluţionarii din anturajul „prietenului meu Codrin Stefănescu” (secretarul Consiliului Naţional al PSD-nn) , dar şi alţi colegi din aşa numitul Consiliu al Societăţii Civile, care are ȋn program desfiinţarea DNA, ANI, a Curţii Constituţională , a CNSAS.

Reamintim că acest Consiliu a ȋncheiat la data de 13 iunie a.c. un acord de colaborare cu liderii USL de atunci Victor Ponta (PSD), Daniel Constantin(PC) si Daniel Chiţoiu (PNL, inlocuitorul lui Crin Antonescu, pe atunci preşedinte interimar deoarece Traian Băsescu era suspendat ȋn acea perioada).

Tot în iunie, când s-a lansat programul Consiliului de desfiinţare a DNA, ANI, CCR , CNSAS etc, Dorin Lazăr Maior a fost numit secretar PSD, la propunerea lui Ion Iliescu şi a lui Victor Ponta.Aceasta este o numire binevenită, care va ȋntări structurile organizatorice ale PSD”, a declarat atunci secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, fost partener de afaceri cu Dorin Lazăr Maior.

Fabrica de revoluţionari

Fost parlamentar PSD, Dorin Lazăr Maior a fost acuzat atât de revoluţionari, cât şi de presă, că a făcut revoluţionari pe bandă rulantă, ȋntre ei lideri interlopi şi chiar foşti ofiteri de Securitate. De asemenea, presa locala a relatat că a fost implicat ȋn acţiuni violente, in special intre 2001-2004, dar dosarele au fost ȋnchise. A agresat jurnalişti. Abia ȋn 2006, Maior a fost arestat preventiv patru luni şi apoi trimis ȋn judecată de DNA Braşov pentru şantaj.

Potrivit DNA, Dorin Lazăr Maior, prin intimidare fizică şi psihică asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, a cerut 20 de miliarde de lei vechi celor şantajaţi.

Maior si-a anuntat prietenii ca va aplica reteta „Nastase”, cu impuscatul, daca va fi condamnat

Dosarul lui Maior a fost tergiversat, strămutat de la Judecătoria Brasov la Târgu Mureş, unde ȋn ultimii doi ani s-au dat amânări numeroase timp de aproape doi ani.

La data de 13 noiembrie anul acesta, când instanţa urma să se pronunţe, Maior ar fi anunţat ca se ȋmpuşcă după modelul Năstase, spun revoluţionari braşoveni, dar a renunţat la idee, optând pentru mitingul la Bucureşti pentru desfiinţarea DNA, deoarece pronunţarea s-a amânat pentru data de 18 decembrie, deci dupa instalarea viitorului guvern, „care ȋl va scăpa de puşcărie şi chiar de dosar, cum s-a mai ȋntâmplat de-a lungul anilor„spun sursele RL.

Ce spune revoluţionarul Marinică Nicolae despre Maior

„Maior nu va reuşi să vina la Bucureşti cu mai mult de 15-20 de revoluţionari, pentru că Blocul său s-a spart. El a anunţat că vine ȋn faţa DNA, ȋn primul rând pentru ca el are dosare la DNA şi vrea să-i intimideze pe magistraţi, apoi ca să facă pe placul conducerii USL, ȋn speranţa că după alegeri i se vor ȋnchide iar dosarele penale. El mai speră că vor veni alături de el cei 10-15 ai lui Dogaru, care e foarte vocal, şi că mai vin cei vreo 30 de revoluţionari de-ai bărbosului Cezar, fostul coleg al Corinei Creţu, (europarlametar PSD, fosta consilier al lui Ion Iliescu-nn) care a lucrat dupa revoluţie printr-un serviciu secret , de unde a fost dat afară. Revoluţionarii lui Cezar se adună zilnic in Piata Universitătii să strige ȋmpotriva PDL şi a lui Traian Băsescu”.

Mitinguri de trei luni şi ȋn faţa sediului PSD, dar „nemediatizate ca cele anti-Băsescu”

Marinică Nicolae mai spune că şi organizatia sa, Fundaţia România Tânără, „facem in fiecare zi, de trei luni, miting in faţa sediului PSD din Bucureşti. Cerem ca USL să respecte ce a bugetat, ȋn 2011, pentru acest an, Guvernul Boc, pentru revoluţionarii care n-au primit nimic până acum, şi anume 34% din suma cuvenită. Mai cerem indexarea pensiilor şi a salariilor bugetarilor cu 16 %, cât e inflaţia de când e USL la guvernare. Ponta s-a lăudat că a dat 8% ȋnapoi din ce a taiat Boc, dar ȋn realitate, prin inflaţie, a mai luat 8 % din salarii”

Ponta le-a promis bani revolutionarilor in decembrie

Marinica ne-a mai relatat că in urma cu două zile, „Ponta ne-a promis banii cuveniti ȋn luna decembrie -repet, băgaţi ȋn buget anul trecut de fostul premier BOC. El ne-a mai promis şi in ianuarie şi februarie, când era ȋn opozitie. Apoi , când era la putere, ne promitea că ne dă banii ȋn fiecare luna , ba ȋn iunie, ba iulie, ba august, ne ducea cu zăhărelul ca revoluţionarii să se adune ȋn piaţă şi să strige ȋmpotriva lui Băsescu. Abia acum mi-a spus ȋn fată că nu sunt bani, dar că sigur ȋn decembrie, acum, ne va da banii, pentru că altfel ar fi deturnare de fonduri. Si cred ca ni-i va da zilele astea, ca sunt alegerile„.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă