17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialPresedintele Tribunalului Mures a obtinut o amanare in dosarul de plagiat

Presedintele Tribunalului Mures a obtinut o amanare in dosarul de plagiat

Procesul in care purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Targu-Mures, judecatorul Nicolae Ionas, o acuza pe presedinta Tribunalului din judet, Marcela Bulzan, de incalcarea dreptului de autor prin insusirea unei opere care nu ii apartine s-a impotmolit la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta, dupa ce atat instanta de fond, cat si cea de apel i-au dat castig de cauza lui Ionas, admitand ca Marcela Bulzan i-a plagiat o lucrare de specialitate.
In mod surprinzator, presedinta Tribunalului a obtinut la amanarea judecarii cauzei la ICCJ pentru a-si pregati apararea, desi recursul pe care il are de solutionat instanta suprema a fost promovat de parata.
Dupa ce fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, nu si-a dat avizul pentru inceperea cercetarii impotriva judecatorului Marcela Bulzan, acuzat de furt intelectual de catre colegul sau Nicolae Ionas, acesta din urma a deschis o actiune civila in instanta. El a cerut sa i se recunoasca paternitatea unei lucrari de specialitate. Materialul fusese publicat de catre presedinta Tribunalului intr-o brosura a unei universitati muresene.
Procesul a fost stramutat de la Targu-Mures la solicitarea Marcelei Bulzan, insa magistratii de la Tribunalul Valcea i-au dat castig de cauza purtatorului de cuvant de la Curtea de Apel Targu-Mures, solutia fiind mentinuta si de instanta de apel de la Curtea de Apel Pitesti.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă