23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPreşedintele EximBank: Ne implicăm activ în extinderea operaţiunilor societăţilor comerciale pe pieţe...

Preşedintele EximBank: Ne implicăm activ în extinderea operaţiunilor societăţilor comerciale pe pieţe din afara Europei

EximBank poate oferi societăţilor comerciale produse speciale, precum garanţia de internaţionalizare, care să le susţină extinderea activităţii în afara ţării, chiar şi pe pieţe mai riscante, dar cu potenţial de creştere mult mai mare, a spus astăzi Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, în cadrul celei de a VII-a Reuniuni a consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

„Activitatea noastră curentă ne oferă informaţii legate de dinamica mediului de afaceri şi vă pot spune că există la nivelul întreprinzătorilor români un interes crescut pentru reluarea sau stabilirea de noi contacte comerciale cu parteneri din afara Uniunii Europene. Este o modalitate prin care se poate reduce dependenţa de pieţele europene şi se pot, de asemenea, minimiza efectele negative ale turbulenţelor economice asupra afacerilor. De aceea, EximBank se poziţionează ca un partener viabil pentru companiile interesate de extinderea operaţiunilor lor pe pieţe din afara Europei şi avem exemple de agenţi economici care se înscriu în această tendinţă”, a spus Ionuţ Costea.

Oficialul băncii a menţionat interesul pe care îl manifestă companiile româneşti pentru Africa, „o piaţă de desfacere importantă şi încă nevalorificată la adevăratul ei potenţial de economia noastră”.

„EximBank a demarat o acţiune pentru identificarea proiectelor de investiţii ce urmează să fie derulate pe continentul african şi vreau să vă spun că există proiecte – de la autostrăzi până la fabrici de ciment – care au finanţări de zeci de miliarde de euro aprobate de organismele financiare internaţionale precum Banca Europeană de Investiţii sau Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. În plus, a adăugat el, EximBank colaborează cu Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor în cadrul unui proiect de înfiinţare a unor centre de promovare a relaţiilor economice în diverse regiuni, iar până în prezent au fost deschise două astfel de centre – în Statele Unite ale Americii şi la Dakar (Senegal). Sunt convins că derularea acestor proiecte va atrage din ce în ce mai multe societăţi comerciale în zonă, iar EximBank le poate pune la dispoziţie şi mijloace eficiente de protecţie a afacerilor lor”, a mai spus Ionuţ Costea.

EximBank este o instituţie specializată al cărui portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă