19.7 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPresa israeliana de astazi despre "catastrofa" din Fasia Gaza

Presa israeliana de astazi despre „catastrofa” din Fasia Gaza

Preluarea controlului in Fasia Gaza de catre miscarea islamista Hamas este "un scenariu-catastrofa devenit o realitate", comenteaza astazi presa israeliana, dupa indepartarea fortelor fidele presedintelui Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmud Abbas, informeaza AFP, preluata de Rompres.

"Scenariul-catastrofa a devenit o realitate: Hamas controleaza Gaza si Al Fatah, Cisiordania", titreaza pe prima pagina cotidianul israelian Maariv, insotind acest comentariu cu remarca: "Buna ziua, infern".

"Trei state pentru doua popoare", israelienii si palestinienii, noteaza in continuare Maariv, care publica o harta a statului evreu, invecinat la est cu un stat avand drapel palestinian al ANP si la vest cu un stat avand un drapel verde, apartinand miscarii Hamas.

Yediot Aharonot, principalul cotidian israelian de mare tiraj, a publicat la randul sau, pe prima pagina, o fotografie "cu un combatant purtand cagula si inarmat cu o arma de asalt Kalasnikov agitand un exemplar din Coran deasupra biroului presedintelui Abbas la Gaza, cu titlul: Hamastan este cel dintai".

Editorialul cotidianului israelian este intitulat: "Iranul, la cinci minute de Ashkelon", important oras situat pe litoralul mediteranean la sud de Tel-Aviv, facand aluzie la faptul ca Iranul, cunoscut pentru atitudinea sa impotriva statului evreu, este una dintre tarile ce sustin activ miscarea islamista.

La randul sau, postul de radio public israelian isi deschide buletinele de informatii indicand faptul ca "de acum sunt doua entitati palestiniene, 'Hamastan' in Fasia Gaza, si 'Fatahland' in Cisiordania".

Si ziarul The Jerusalem Post, publicatie editata in limba engleza, constata faptul ca "Israelul urmareste atent o criza care redistribuie situatia in Orientul Mijlociu".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Revoluศ›ia AI รฎn alegerea domeniilor web: Cum verificarea domeniului devine mai inteligentฤƒย 

Alegerea unui nume de domeniu poate pฤƒrea o sarcinฤƒ simplฤƒ la prima vedere, dar รฎn realitate este una dintre cele mai importante decizii pe...

Liga Campionilor: Real Madrid ศ™i Bayern Munchen au pierdut รฎn deplasare

Real Madrid, deลฃinฤƒtoarea trofeului, ลŸi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susลฃinute รฎn deplasare, miercuri seara, รฎn etapa a doua a Ligii...

Marcel Ciolacu: Aproape 70 de copii, femei, bฤƒtrรขni ลŸi persoane cu probleme medicale grave au fost repatriaลฃi din Libanย 

Premierul Ciolacu i-a aศ™teptat la aeroport pe cei care au revenit din zona de conflict Pe aeroport au fost prezenศ›i, alฤƒturi de premierul Ciolacu ศ™i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ