15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPremierul Ariel Sharon va fi scos din coma astazi

Premierul Ariel Sharon va fi scos din coma astazi

Premierul israelian Ariel Sharon a ramas si in decursul zilei de ieri in coma indusa medical, fiind pastrata si asistenta respiratorie, a anuntat Shlomo Mor-Iossef, directorul spitalului Hadassah-Ein-Kerem din Ierusalim, citat de agentiile internationale.
„Ziua adevarului” a fost amanata pentru astazi de catre medici dupa analizarea rezultatelor noii tomografii computerizate, necesara pentru evaluarea leziunilor de pe creierul sefului guvernului israelian, internat la mijlocul saptamanii trecute, dupa ce a suferit o masiva congestie cerebrala.
Doctorul Mor-Iossef a mai informat ieri ca pacientul in varsta de aproape 78 de ani va fi scos progresiv din coma. Presiunea craniana se prezenta, pana aseara, normala, iar bolnavul nu a facut febra, a spus seful clinicii Hadassah, apreciind ca starea lui Sharon ramane „critica, dar stationara”.
Sambata seara, un celebru neurochirurg israelian, Jose Cohen, a apreciat la postul public de televiziune ca sansele de supravietuire ale lui Sharon sunt „considerabil mari”, dar ca „functiile cognitive” ale acestuia au fost fara indoiala afectate. Cohen a mai explicat ca in momentul de fata nu exista nici o garantie ca premierul se va trezi imediat dupa renuntarea la coma artificiala. Ziua trezirii din coma va reprezenta „ziua adevarului”, a aratat neurochirurgul, in opinia caruia Ariel Sharon nu va reveni niciodata in fruntea guvernului, dar in cazul caruia nu exclude ca „poate, va putea intelege sau vorbi”. Declaratia lui Cohen nu a fost privita cu ochi buni de echipa de medici de la Hadassah, directorul sectiei de reanimare, dr. Yair Birenboim, fiind de parere ca optimismul „unora” in privinta reinsanatosirii premierului este total prematur.
Intre timp, zeci de mii de credinciosi continua sa se roage in sinagogi pentru viata si insanatosirea liderului israelian. Premierul interimar, Ehud Olmert, a deschis ieri pentru prima oara sedinta saptamanala a Cabinetului, dand asigurari ca institutiile statului continua sa functioneze si fara Ariel Sharon. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme ale asigurarii „securitatii si bunei economii a Israelului”, a declarat Olmert, care a dat glas bucuriei Cabinetului fata de aflarea vestii ca „exista speranta” in ceea ce-l priveste pe Ariel Sharon. Potrivit postului public de radio israelian, au mai fost luate in discutie problema „sensibila” a participarii palestinienilor din Ierusalimul de Est la legislativele de la 25 ianuarie, precum si bugetul de stat pentru 2006.

Cele mai citite

Noua conducere a Băncii Naţionale a României a fost votată de Parlament. Ce salarii primesc

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, marţi seara, noua conducere a Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu a primit un nou...

MAE anunță că peste 1000 de români din Liban și-au anunțat prezența la Ambasada României din Beirut

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu familiile de români din Liban, anunță MAE MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul...

Situație incredibilă la Bordeaux! Portarul a fost folosit pe post de mijlocaș

Goalkeeperul de rezervă al clubului francez Girondins de Bordeaux a fost trimis pe teren ca mijlocaș în timpul meciului din Cupa Franței împotriva echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă