18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPremieri cu viteza melcului

Premieri cu viteza melcului

Bucuria ca generatia de aur a canotajului romanesc are urmase demne de renumele mondial al predecesoarelor nu are corespondent, cel putin deocamdata, in buzunarele sportivelor si antrenorilor. Medaliile de argint cucerite de canotoarele noastre din echipajele de 8±1 si doua rame fara carmaci la Campionatele Mondiale de la Poznan (Polonia), transformate in aur la Europenele de la Brest (Belarus), dar si bronzul european de la patru vasle au ramas inca nerasplatite.
Desi de la CM au trecut mai bine de  o luna si jumatate, iar de la CE, aproape patru saptamani, conducerea forului nostru de specialitate nu s-a grabit sa le premieze pe medaliate. "N-am primit nimic deocamdata, nici un ban, iar situatia este destul de neplacuta, mai ales ca lotul de senioare este foarte tanar, iar componentele acestuia din asta traiesc.

 

Mai exact, din cele 18 canotoare, doar noua sunt legitimate la cluburi-fanion (n.r. – trei la Steaua, patru la Dinamo si cate una la Olimpia Bucuresti si Farul Constanta), iar restul, majoritatea junioare, se intretin din indemnizatia  de 400 de lei de la lot. Cum in octombrie si noiembrie lotul este in vacanta, practic, in aceasta perioada mai bine de jumatate din sportivele echipei nationale nu au nici o sursa de venit", ne-a precizat Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului national de canotaj al Romaniei.
Elisabeta Lipa, presedintele FR Canotaj, considera intarzierea pe deplin justificata. "Comitetul Executiv s-a intrunit saptamana trecuta pentru a aproba documentele cu premierile, pentru ca Europenele abia s-au incheiat", a spus Lipa, fara sa aminteasca nimic despre Mondialele incheiate de mai bine de o luna si jumatate. Cum drumul hartilor prin Ministerului Tineretului si Sportului pentru aprobarea premierilor este lung si anevoios, este putin probabil ca sportivele si staff-ul tehnic sa-si primeasca banii pana la finele lunii.

» Pentru o medalie de aur la Campionatele Europene, un sportiv ar trebui sa primeasca 14.000 de lei, dublarea sumei fiind la latitudinea MTS. Tot cu 14.000 de lei ar trebui  premiat si un  sportiv care a cucerit medalia de argint la Campioantele Mondiale.

Cele mai citite

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă