15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPregătiri pentru Ligă

Pregătiri pentru Ligă

Lucrările la Sala Sporturilor din Constanţa continuă. Handbaliştii au toate şansele să evolueze în Liga Campionilor pe teren propriu.

Şansele ca Handbal Club Municipal să evolueze pe teren propriu în Liga Campionilor cresc de la zi la zi. Lucrările de modificare a suprafeţei de joc au început încă de pe 4 august şi deja cele două rânduri de scaune, 360 din totalul celor două mii, au fost înlăturate. Prin micşorarea capacităţii tribunei se obţine spaţiul necesar pentru mărirea suprafeţei de joc, astfel încât aceasta să îndeplinească normele Federaţiei Europene. După îndepărtarea scaunelor, s-a trecut la turnarea noii structuri de rezistenţă a tribunelor. Vechii stâlpi vor fi dărâmaţi, însă numai după ce noua structură de rezistenţă va fi gata.

Muncitorii spun că lucrările merg conform programului şi sunt şanse mari să fie finalizate la termen, adică la jumătatea lunii septembrie. Acest lucru ar fi extraordinar pentru echipa de pe litoral, care ar putea avea, astfel, o lună întreagă la dispoziţie pentru a pregăti prima partidă din Liga Campionilor, programată la Constanţa, la finalul lunii octombrie, în compania celor de la Croaţia Zagreb.
Handbaliştii se arată şi ei încântaţi de eforturile făcute pentru a le oferi şansa să evolueze în faţa propriilor suporteri. „A fost greu să jucăm meciurile din Liga Campionilor atât de departe de casă. Este altfel să joc cu suporterii tăi aproape. Tot respectul pentru fanii de la Buzău, însă HCM este echipa Constanţei şi noi aici ne dorim să jucăm. Ne bucură că se încearcă să se modifice sala în aşa fel încât să putem juca pe teren propriu”, a declarat Laurenţiu Toma. La rândul său, tehnicianul Eden Hairi spune: „Ştim că s-a micşorat capacitatea sălii, însă cred că este un sacrificiu meritat. Suntem siguri că cei care vor veni în tribune la meciurile noastre vor suplini absenţa acelor suporteri care nu mai pot intra acum în sală”.

DEPLASARE
Primele meciuri, la Medgidia

HCM va debuta în competiţia internă la începutul lunii ¬septembrie, iar în cazul în care sala nu va fi gata, echipa de pe litoral va juca la Medgidia. Foarte probabil, arena din bulevardul Tomis nu va fi gata la data la care echipa de pe litoral va juca pe teren propriu primul meci din campionatul intern. Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 septembrie, iar HCM Constanţa urmează să joace prima partidă din campionat pe 8 septembrie.

5 este numărul participărilor celor de la HCM Constanţa în competiţia supremă a handbalului de club continental.

 

Cele mai citite

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă