Dacă nu ai gustat până acum brânză cu mucegai, trebuie să ştii că este o delicatese cu un gust îndrăzneţ. O găseşti în supermarketuri şi este foarte uşor de gătit. Această reţetă, este o idee bună pentru a-ţi surprinde iubitul cu o cină romantică. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Ai nevoie de:
100 grame brânză cu mucegai
1 cutie de smântână
Muşchiuleţ afumat
300 grame paste fusilli
Mod de preparare:
Această reţetă este foarte uşor de preparat şi necesită doar câţiva paşi simpli.
Se taie muşchiuleţul cubuleţe şi se pune la călit. Între timp poţi pune apă la fiert
După ce s-a călit muşchiuleţul, adaugi 100 de grame de brânză cu mucegai şi amesteci până se topeşte brânza. Însă, ai grijă să nu se ardă.
Când a început să fiarbă apa, pui un pic de sare şi adaugi pastele fusilli
În compoziţia obţinută din muşchiuleţ şi brânză, adaugi cutia cu smântână, amestecând încontinuu.
Din apa în care fierbi pastele, iei două linguri de apă pe care le adaugi sosului cu brânză şi poţi lua tigaia de pe foc.
După ce s-au fiert pastele, le poţi amesteca cu sosul din brânză şi muşchiuleţ şi ai obţinut o mâncare delicioasă.
Această reţetă este o metodă simplă şi rapidă pentru a transforma o cină banală, într-una romantică. Poţi servi lângă aceste paste un pahar de vin alb şi vei crea o atmosferă franţuzească pe cinste. Este o reţetă ideală deoarece nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a o prepara, nu te umpli de niciun fel de miros când ieşi din bucătărie şi ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, pe care le găseşti în orice magazin. Această mâncare îţi oferă o explozie de gusturi, pe care trebuie să le încerci. Serveşte-o neapărat caldă.