16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrefectura a renuntat la lupta cu Consiliul Judetean

Prefectura a renuntat la lupta cu Consiliul Judetean

Conducerea Prefecturii Bistrita-Nasaud a decis sa nu mai atace in instanta de contencios-administrativ hotararile adoptate de Consiliul Judetean la ultima sedinta intrucat acestea au fost votate, pentru prima oara in ultimele 6 luni, de 18 alesi. Mihaela Dobra, consilierul prefectului Ioan Szilagyi, a declarat ca a fost dat avizul de legalitate pentru toate hotararile adoptate, printre acestea nu-marandu-se o rectificare bugetara, modificarea tarifelor la apa potabila, dar si a costurilor de intretinere pentru persoanele varstnice institutionalizate in centrul de la Nuseni.
Si asta, deoarece trei consilieri, doi de la PD si unul de la UDMR, s-au prezentat, in 10 octombrie, pentru prima oara in ultimele sase luni, la o sedinta ordinara a CJ, alaturandu-se celor 15 alesi PSD, PRM si PC. Liderii Aliantei „D.A.” au anuntat, public, faptul ca renunta sa mai boicoteze activitatea institutiei condusa de presedintele Gheorghe Marinescu (PSD).
Andrei Kocsis (UDMR), Lazar Ciroie si Viorel Marginean (PD) au renuntat sa mai absenteze de la sedinte, motivat si nemotivat, intrucat s-au scurs cele 6 luni cat prevede legea in care CJ nu a adoptat nici o hotarare valida, din lipsa de cvorum, iar institutia ar trebui dizolvata de drept prin Justitie. Al patrulea reprezentant al coalitiei guvernamentale, Traian Morariu (PD), nu a putut veni la sedinta intrucat este internat in spital.
Cei patru au sustinut prin gestul lor de a nu se prezenta la sedinte intentia PD si PNL de a forta dizolvarea forului judetean si organizarea de alegeri anticipate. In acest scop, in luna aprilie, 12 consilieri, cate 6 de la PD si PNL, au demisionat din functii cu tot cu listele de supleanti ale celor doua partide. In locul lor insa, PSD a numit supleanti pe listele sale, dar hotararile au fost considerate ilegale de catre Prefectura, care le-a atacat in contencios-administrativ.
Din aprilie pana in prezent, Consiliul Judetean s-a intrunit doar in formula PSD, PC si PRM, adunand in total 15 voturi, adica mai putin de jumatate din numarul total al consilierilor din care a fost format initial forul.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă