18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrefectul de Bacau, contrazis de Guvern

Prefectul de Bacau, contrazis de Guvern

„Stimate domnule prefect, concluziile actiunii de control initiate de dumneavoastra pot fi considerate incomplete, chiar eronate…” Raspunsul acesta ii este adresat prefectului Gabriel Berca de catre Silviu Didilescu, presedintele ANPH din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Este un raspuns la una dintre actiunile prefectului de Bacau.

Un control din care prefectul a iesit cam sifonat

Istoria unui scandal din care prefectul iese cel mai sifonat incepe cu adresa pe care Gabriel Berca o semneaza si o expediaza catre Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap (ANPH) din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Berca, dand curs unei sesizari a doctorului Doran Mircea, de la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica (CRRN) Darmanesti, dispune un control in forta al unei comisii alcatuite din reprezentanti ai mai multor institutii, inclusiv ai Prefecturii. In urma controlului de la Darmanesti, corpul de control al prefectului a constatat, conform adresei 307.103/2 decembrie 2005, ca „in organizarea in teritoriu a centrelor de specialitate au fost identificate o serie de nereguli care necesita remedierea urgenta, banul public nefiind gestionat in conformitate cu prevederile legale”. Concluzii care s-au dovedit a fi in final nefondate si nereale. Lucru dovedit printr-un raspuns al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Bacau, care i-a transmis, punctual, prefectului Gabriel Berca explicatiile cu privire la controlul initiat de acesta.

Totul a pornit de la un avertisment

„Toata aceasta poveste a pornit de la un avertisment pe care dr. Doran l-a primit din partea DGASPC pentru ca nu si-a indeplinit unele atributii. In urma unui control de rutina efectuat de noi la centrul de reabilitare condus de dr. Doran, am constatat anumite deficiente legate de medicamentele si hrana pentru asistati. In acel moment nu s-a putut face dovada ca toti asistatii din centru primesc un tratament, iar la bucatarie nu era afisat meniul zilnic si nici nu se calculau pe fiecare meniu caloriile necesare fiecarui asistat, in functie de boala. Am cerut explicatii, insa acestea au venit in scris cu intarziere, pe cai ocolite si cu informatii evazive, motiv pentru care am transmis acel avertisment. De atunci s-a declansat totul, au inceput adresele si atunci a ajuns si acel memoriu la Prefectura, Consiliu Judetean si alte institutii”, mai spune Sorin Brasoveanu. Memoriu care a stat baza unui control initiat de Prefectura Bacau. Control ale carui concluzii au fost considerate de Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap ca fiind „incomplete, chiar eronate”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă