Quitatta cu brânză feta, ceapă, bacon şi ierburi aromatice este delicioasă şi se pregăteşte în aproximativ 40 de minute, potrivit reţetei sugerate de recipe.com.
Ingrediente
– două fâşii de bacon, mărunţite
– o ceapă mică, tăiată în jumătate şi feliată
– un dovlecel mic, tăiat în cubulețe
– o lingură cu arpagic mărunţit
– o lingură cu pătrunjel
– o lingură cu cimbru
– şase ouă, bătute
– 200 ml de lapte
– un praf de sare
– un praf de piper
– 90 g de brânză feta
– ulei pentru tavă
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Într-o tigaie medie, se prăjeşte baconul, la temperatură medie, pentru aproximativ trei minute, până când devine crocant. Apoi, se adaugă ceapa şi se lasă la prăjit timp de zece minute, amestecând des.
După aceea, se adaugă dovlecelul şi se lasă pe foc pentru cinci minute, până când se înmoaie.
Apoi, se adaugă arpagicul, pătrunjelul şi cimbrul şi se ia tigaia de pe aragaz.
Se unge un vas de yena cu puţin ulei (se poate folosi şi spray pentru gătit), după care se toarnă compoziţia din tigaie.
Într-un bol mediu, se amestecă ouăle cu laptele, sarea şi piperul, după care se toarnă în tavă.
În final, se adaugă brânza feta şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau până când prinde o nuanţă aurie-maronie.