Salata picantă în stil italian este delicioasă şi aspectuoasă, perfectă pentru un prânz sau o cină în zilele de vară. Reţeta, sugerată de allrecipes.com, se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- 100 ml de ulei de canola (se poate înlocui cu ulei de măsline)
- 65 ml de oţet de tarhon
Citeşte şi: Reţetă rapidă de vară: Salată grecească
- o lingură cu zahăr alb
- o linguriţă cu cimbru proaspăt, mărunţit
- o jumătate de linguriţă cu muştar
- doi căţei de usturoi, tocaţi
- 225 g de anghinare, scurse şi tăiate în patru
Citeşte şi: Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu
- un kg de salată verde, scursă şi mărunţită
- un ardei gras roşu, tăiat în fâşii
- un morcov ras
- o ceapă roşie, tăiată în felii subţiri
- 50 g de măsline negre
- 50 g de măsline verzi, fără sâmburi
- jumătate de castravete, feliat
Citeşte şi: Reţetă pentru o masă delicioasă: Salata confetti cu creveţi
- două linguri cu brânză sau caşcaval ras
- piper negru, după gust
Mod de pregătire
Într-un vas mediu cu capac, se pun uleiul de canola, oţetul de tarhon, zahărul, cimbrul, muştarul şi usturoiul. Se acoperă vasul şi se agită până când toate ingredientele se amestecă bine.
Se adaugă anghinarele în vas, după care se acoperă şi se lasă la marinat în frigider, cel puțin patru ore sau peste noapte.
Într-un bol mare, se pun salata verde, ardeiul gras, morcovul, ceapa roşie, măslinele negre şi cele verzi, castravetele şi brânza sau caşcavalul. Apoi, se adaugă anghinarele şi sosul în care au stat la marinat. Se amestecă, astfel încât toate ingredientele să fie acoperite cu dressing.