5 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialPPCD isi intareste "garnitura" parlamentara

PPCD isi intareste „garnitura” parlamentara

Secretarul general al Blocului National Sindical (BNS) Cluj, Teofil Lungu, care conduce si sindicatul din cadrul fabricii „Unirea”, s-a inscris in PPCD (PNTCD). Alaturi de el, membru al acestui partid a devenit si noul director de operatiuni al Directiei Regionale de Posta, Stelian Suciu. Cei doi, impreuna cu alti doi fosti vicepresedinti ai Partidului Uniunea Crestin-Sociala, au fost cooptati in Biroul Permanent Judetean al PPCD.
Miscarea politica a fost girata la Cluj de catre secretarul general adjunct al formatiunii politice, Radu Munteanu. El a anuntat ca si deputatul independent Leonida Lari, aleasa pe listele PRM la Suceava, a depus cerere de a deveni membru al partidului. Astfel, PPCD a ajuns sa aiba sapte deputati.
Radu Munteanu a afirmat ca alti sapte parlamentari se afla in tratative cu partidul si estimeaza ca in doua luni, fostii taranisti vor putea sa isi constituie propriul lor grup in Camera Deputatilor, unde ar urma sa aiba cel putin zece parlamentari.
Intarirea PPCD va schimba si raporturile de forta cu celelalte partide de dreapta. In 29 mai, la Timisoara, conducerea formatiunii politice va analiza oportunitatea incheierii unui protocol cu Alianta PNL-PD. In prezent, cinci dintre deputatii PPCD, care reprezinta interesele BNS in Parlament, sunt legati de un protocol de colaborare si de sustinere a Guvernului, semnat in decembrie 2004.

Negocieri cu Alianta „D.A.”

Conform acestui document, deputatii sindicalisti ar fi urmat sa primeasca locuri eligibile pe listele Aliantei in eventualitatea unor alegeri anticipate. Daca, insa, PPCD va decide asumarea colaborarii de catre intregul partid, taranistii vor sa obtina sprijin pentru o serie de initiative ale deputatilor proprii, in schimbul sustinerii oferite de acestia pentru proiectele Guvernului.
Desi la alegerile din 2004, partidul condus de primarul din Timisoara, Gheoorghe Ciuhandu, nu a reusit sa intre in Parlament, acesta s-a intarit ca urmare a fuziunii cu Uniunea pentru Reconstructia Romaniei si cu Uniunea Crestin-Sociala. Acum, taranistii au sapte deputati, doi secretari de stat, doi subprefecti, trei vicepresedinti de consilii judetene si reprezentare in cinci consilii judetene.
Intarirea pe plan administrativ a adus si o crestere a acestei formatiuni politice in preferintele electoratului, de la circa unu la suta la aproximativ 3,5 la suta. La Cluj, in afara de fuziunile cu URR si cu UCS, PPCD a mai primit in randurile sale si un grup masiv de fosti membri ai PSDR, in frunte cu ex-deputatul Vasile Suciu si cu consilierul judetean Victor Faragau.
De asemenea, toti consilierii locali alesi pe listele Actiunii Populare au redevenit membri ai PPCD.
Totodata, fostii taranisti au relatii din ce in ce mai calduroase si cu fostul ministru al Educatiei Nationale, presedintele Consiliului Academic al Universitatii „Babes-Bolyai”, Andrei Marga. Se pare ca el va deveni unul dintre colaboratorii revistei PPCD, „Dreptatea”, care va fi relansata peste cateva saptamani.

Cele mai citite

Maia Sandu: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi, a afirmat Maia Sandu Preşedinta pro-occidentală Maia...

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...

Îmbrățișări limitate la 3 minute într-un aeroport din Noua Zeelandă

Pentru despărțiri cu îmbrățișări mai lungi, pasagerii sunt sfătuiți să folosească parcarea Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a ajuns în centrul atenției cu un semn...
Ultima oră
Pe aceeași temă