12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPP-DD a câştigat alegerile în comuna lui Bute

PP-DD a câştigat alegerile în comuna lui Bute

Mihai Măncilă este noul primar al comunei gălăţene Pechea, fiind câştigătorul detaşat al alegerilor parţiale care au avut loc duminică, după ce fostul primar a devenit senator.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie Pechea, Mihai Măncilă a fost votat de 1.770 de alegători, întrunind 38,82% din cele 4.559 de voturi valabil exprimate. El a fost urmat de candidatul USL, Iancu Boldea (PNL), care a fost primar până în iunie 2012. După ce a pierdut şi la alegerile locale de pe 10 iunie în faţa candidatului PP-DD de atunci, Nicolae Marin, fost viceprimar PC, acum Boldea a obţinut doar 1.219 voturi, ceea ce reprezintă un procent de 26,73%.  Pe locul 3 s-a plasat candidatul PDL Marin Meca cu  25,37%, (1.157 voturi), iar pe locul 4 s-a situat, cu 9,05%, adică 413 de voturi, candidatul PER, Vasile Manea, fost primar PSD al comunei Pechea în perioada  2000-2008. Conform procesului verbal al BEC Pechea, din cei 9.215 alegători cu drept de vot din comună, s-au prezentat la urne 4.709 alegători, înregistrându-se o prezenţă de 51,1%.

Ca urmare a rezultatelor scrutinului de duminică, Pechea, comuna natală a campionului Lucian Bute, rămâne în continuare singura localitate cu primar PP-DD din judeţul Galaţi. În campania electorală, au descins la Pechea Dan Diaconescu şi stafful său, dar şi Elena Udrea, a cărei susţinere pentru candidatul PDL nu a influenţat rezultatele.

Noul primar din Pechea, Mihai Măncilă, în vârstă de 42 de ani, este patronul firmei Company Med SRL, firmă cu 100 de angajaţi care produce şi exportă în Italia componente pentru autovehicule. Atât el, cât şi fostul primar, devenit în decembrie senator, Nicolae Marin, au fost plecaţi la muncă în străinătate timp de zece ani şi cu banii puşi deoparte şi-au înfiinţat afaceri care merg foarte bine. „Am venit cu bănuţi din străinătate şi i-am investit în România. Intenţionez să mai aduc din străinătate şi alte persoane, să se întoarcă în comuna lor, pentru că eu am demonstrat că se poate reuşi”, declarat Mihai Măncilă în campanie.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă