15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPoşta Română a lansat serviciul MoneyPost

Poşta Română a lansat serviciul MoneyPost

Compania naţională Poşta Română a lansat serviciul „MoneyPost – transfer în valută”, la nivelul subunităţilor integrate în reţeaua VPN (virtual private network), prin care pot fi trimise sume de maxim 5.000 euro, ce se depun în valută, iar plata către destinatar se face în aceeaşi monedă într-o oră, relatează NewsIn.

Serviciul permite transferul unor sume în euro, numai în numerar, între persoane fizice, rezidente şi nerezidente, fapt ce presupune o înţelegere prealabilă între expeditor şi destinatar, prin care expeditorul anunţă destinatarul că „MoneyPost – transfer în valută” prezentat este disponibil la plată, a anunţat compania.

Pentru încasarea acestuia, destinatarul trebuie să cunoască în mod obligatoriu, următoarele elemente de siguranţă: numărul de prezentare al „MoneyPost – transfer în valută”, format din 13 caractere, numele şi prenumele expeditorului, suma expediată, precum şi localitatea de expediţie.

Acest serviciu este valabil numai pe teritoriul României, spun reprezentanţii Poştei Române.

Poşta Română SA este o societate comercială cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajaţi şi este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale. Acţionarii companiei sunt statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care deţine 75% din capitalul social, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capitalul social.

Poşta Română şi-a redus la jumătate pierderile în primul semestru, la 35 milioane lei, faţă de cele înregistrate în primele şase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor. Totodată, compania a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 648.290.970 lei, mai puţin cu aproape 8% faţă de afacerile din prima parte a anului trecut, de 703.165.355 lei.

Poşta Română a avut anul trecut pierderi nete de 121 milioane lei, mai mici cu 60 milioane lei faţă de pierderile din 2009, de 181,55 milioane lei, iar afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă