0 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialPosibilitatea unui parteneriat pentru o strategie de dezvoltare a OMV Petrom, discutată...

Posibilitatea unui parteneriat pentru o strategie de dezvoltare a OMV Petrom, discutată la Cotroceni

Posibilitatea unui parteneriat cu autorităţile române pentru o strategie de dezvoltare a OMV Petrom pe zece ani a fost discutată la întâlnirea de miercuri dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia OMV Petrom, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Mediafax.

Şeful statului a primit, la Palatul Cotroceni, delegaţia OMV Petrom condusă de Gerhard Roiss, preşedinte al Consiliului de Supraveghere Petrom şi director general executiv al OMV.

„Preşedintele României a apreciat OMV Petrom ca fiind o companie de primă importanţă pentru România, cu rol strategic în domeniul energiei. În acest context, s-a discutat şi despre posibilitatea unui parteneriat cu autorităţile române pentru o strategie de dezvoltare a OMV Petrom pe zece ani”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au abordat şi subiecte precum planurile de investiţii ale companiei în România, extinderea explorărilor la mare adâncime în platforma continentală a Mării Negre, perspectivele preţului la combustibil şi gaze şi protecţia mediului, menţionează sursa citată.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51,01% din acţiuni. Printre ceilalţi acţionari se numără Ministerul Economiei, cu 20,63% din titluri, şi Fondul Proprietatea (FP) – 20,11%.

Cele mai citite

Secretarul general al NATO, despre România: „Nu doar întăreşte securitatea Flancului Estic al NATO, ci şi mult mai departe”

Luni, la sediul NATO din Bruxelles, secretarul general al Alianței și premierul României au avut o întâlnire urmată de declarații de presă comune. Marcel Ciolacu...

Atac virulent la adresa României! Un istoric kosovar lansează acuzații grave și jigniri fără precedent

Într-un editorial publicat pe site-ul kosovar Bota Sot, Enver Bytyci, istoric și profesor la Universitatea „Aleksander Moisiu” din Durres, Albania, a lansat o serie...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă