15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPorturile din Constanța, închise din cauza vântului puternic

Porturile din Constanța, închise din cauza vântului puternic

Manevrele navelor au fost suspendate în porturile constănţene din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu viteze ce pot atinge 70 de kilometri la oră, informează Mediafax.

Primul port în care au fost sistate operaţiunile a fost Midia, încă din cursul zilei de luni, ulterior, în jurul orei 23.00, fiind închis navigației și Portul Constanța Sud – atât maritim, cît şi fluvial, potrivit Căpităniei Zonale Constanța.

Manevrele navelor în portul Constanţa Nord au fost suspendate, marți dimineață, începând cu ora 04.45, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 – 70 km/h la ţărm, iar în larg poate ajunge și până la 80 km/h.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting cod galben de vânt puternic, valabilă pentru județele Constanța și Tulcea. Potrivit acesteia, între orele 09.15 și 15.00, local, în judeţele Constanţa şi Tulcea, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 – 65 km/h.

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă