11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialโ€žPortul Constanลฃa โ€“ portul constฤƒnลฃenilorโ€œ โ€“ eveniment รฎn premierฤƒ

โ€žPortul Constanลฃa โ€“ portul constฤƒnลฃenilorโ€œ โ€“ eveniment รฎn premierฤƒ

Începând de astฤƒzi Compania Naลฃionalฤƒ „Administraลฃia Porturilor Maritime” SA Constanลฃa organizeazฤƒ seria de manifestฤƒri „Zilele Porลฃilor Deschise – Portul Constanลฃa – Portul Constฤƒnลฃenilor”.

Seria de manifestฤƒri dedicate Portului Constanลฃa cuprinde expoziลฃia „Istoria Portului Constanลฃa în publicaลฃiile Bibliotecii Judeลฃene „Ioan N. Roman” din Constanลฃa”. De astฤƒzi ลŸi pânฤƒ pe 31 mai, la Biblioteca Judeลฃeanฤƒ cei interesaลฃi pot admira o largฤƒ paletฤƒ de publicaลฃii: cฤƒrลฃi, afiลŸe, hฤƒrลฃi din diferite perioade de existenลฃฤƒ a portului Constanลฃa, o colecลฃie valoroasฤƒ ลŸi interesantฤƒ pentru publicul de toate vârstele.

Mâine are loc, la ora 11.00, expoziลฃia de desene „Constanลฃa – OraลŸul port pentru viitor”, la Palatul Copiilor. Manifestarea este realizatฤƒ în colaborare cu Inspectoratul ลžcolar Judeลฃean Constanลฃa ลŸi Palatul Copiilor. Cele mai bune 3 lucrฤƒri vor fi premiate ลŸi se vor acorda 3 menลฃiuni pentru cele mai reuลŸite lucrฤƒri. Tot mâine, la ora 13.00, va avea loc deschiderea oficialฤƒ la City Park Mall a Expoziลฃiei „Portul Constanลฃa – Trecut, Prezent ลŸi Viitor”. Organizatฤƒ de CN „Administraลฃia Porturilor Maritime” SA Constanลฃa cu contribuลฃia de excepลฃie a Asociaลฃiei FilateliลŸtilor Tomis, expoziลฃia aduce în faลฃa publicului constฤƒnลฃean imagini deosebit de interesante din istoria portului Constanลฃa, din antichitate ลŸi pânฤƒ în prezent. Expoziลฃia este deschisฤƒ în perioada 23 mai – 10 iunie.

În zilele de 23 ลŸi 24 mai, grupuri de elevi aparลฃinând liceelor din Constanลฃa ลŸi studenลฃi ai Facultฤƒลฃii de Drept, ลžtiinลฃe Administrative ลŸi Sociologie – Universitatea Ovidius Constanลฃa vor vizita obiective istorice de pe teritoriul portuar, Muzeul Portului, Terminalul de pasageri, Gara Maritimฤƒ. AceลŸtia vor primi informaลฃii despre perspectivele de dezvoltare ale Portului Constanลฃa.

Evenimentele se vor încheia pe 24 mai, la ora 18.00, odatฤƒ cu lansarea cฤƒrลฃii „Maritime and Inland – Water Law” – Selective. Autor este Constantin Anichitoae, de la Universitatea Maritimฤƒ Constanลฃa.

Evenimentul va avea loc la sediul CN „Administraลฃia Porturilor Maritime“ SA Constanลฃa.

Importanลฃa portului

”Aflat la prima ediลฃie, evenimentul îลŸi propune sฤƒ contribuie la creลŸterea gradului de conลŸtientizare a importanลฃei Portului Constanลฃa ca principal vector de dezvoltare economicฤƒ ลŸi socialฤƒ, cu implicaลฃii profunde în istoria Constanลฃei”, a precizat Lucian Bฤƒluลฃ, directorul general al companiei. Fostul lider al PSD Constanลฃa este primul mana­ger privat al portului, în urma unei selecลฃii realizate din sute de candidaลฃi. Evaluarea a fost fฤƒcutฤƒ de celebra companie PricewaterhouseCoopers.

 

 

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ