Porsche Engineering România și-a anunțat planurile de a extinde echipa sa de la Cluj cu 20 de angajați până la sfârșitul anului. Mai mult decât atât, compania a încheiat un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a dezvolta un program de master, potrivit Business-Review.eu.
De asemenea, compania germană finanțează programe de licență la Universitatea „Babeș-Bolyai“.
Cea mai nouă filială a furnizorului german de servicii de inginerie Porsche Engineering Group GmbH intenționează să angajeze ingineri în domeniile de dezvoltare de software și de dezvoltare clasică a vehiculului. „Pentru filiala noastră din Cluj, căutăm tineri talentați în crearea de software și ingineri mecanici cu ambele competențe, și tehnice și abilități de soft“, a declarat Malte Radmann, managing director al Porsche Engineering Group GmbH.
„Candidații trebuie să fie pasionați de inginerie auto, dornici de a învăța și pregătiți să facă față viitoarelor provocări“, a mai spus managerul Porsche.
Echipa locala Porsche din Cluj va lucra pentru același portofoliu de clienți ca restul companiei. Porsche Engineering România intenționează, de asemenea, să își întărească prezența în orașul Cluj-Napoca, prin implicarea activă în peisajul academic al ingineriei auto. Filiala Porsche Cluj a încheiat deja un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a crea un program de master în inginerie auto. „Programul de master, în special, este un mare pas înainte pentru formarea mai multor specialiști în această industrie“, a declarat Marius Mihailovici, managerul local al Porsche Engineering din România.
„Parteneriatul nostru este cu siguranță o colaborare win-win pentru toate cele trei părți. Studenții pot beneficia de cunoștințele inginerilor noștri cu experiență, Universitatea Tehnică adaugă un program nou de master în portofoliul său, și, nu în ultimul rând, compania noastră poate recruta ingineri cu înaltă calificare, deja familiarizați cu mediul nostru de lucru“, a mai spus Marius Mihailovici.
Porsche Engineering România este a șasea filială dezvoltată de compania-mamă și este și cea mai nouă. Potrivit companiei, principalul obiectiv al filialei românești este orientat pe dezvoltare de software, în strânsă legătură cu partea mecanică a vehiculelor.