15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPorcişteanu, la un pas de titlu

Porcişteanu, la un pas de titlu

A şaptea etapă a campionatului naţional de raliuri a fost cea mai spectaculoasă de până acum. Toţi piloţii candidaţi la podium din clasamentul general au reuşit să concureze între ei până la final, fără să existe vreun abandon.

După cele opt probe speciale ale raliului, Valentin Porcişteanu, liderul din clasamentul general înaintea etapei, a reuşit să-şi mărească distanţa faţă de urmăritorii săi, după ce a terminat victorios şi proba din Ţara Bârsei. Acesta a profitat, însă, şi de penalizarea lui Bogdan Marişca de către organizatori, care a furat startul înaintea probei speciale cu numărul cinci şi i-au fost retrase 10 secunde din timpul final. Astfel, Marişca a terminat raliul doar pe locul al treilea, în spatele campionului en-titre, Gergo Szabo.

Porcişteanu, o victorie şi titlul

„Într-adevăr, am greşit, dar şi pentru că nicăieri nu se dă startul la o etapă cum se dă în România. Trebuia să fie pus un semn unde să ne aşezăm cu toţii, dar aşa fiecare s-a pus cum s-a orientat mai bine. Noi am fost chiar la marginea celulei de start şi cum am mişcat puţin maşina, cum am pornit cronometrul şi am furat cu o zecime startul, dar e bine măcar că am terminat pe podium”, a declarat pilotul clujean, care a acumulat în clasamentul general 76,5 puncte, cu 26,5 puncte sub Valentin Porcişteanu. Astfel, cu două etape rămase până la finalul sezonului, liderul clasamentului general mai are nevoie doar de o victorie pentru a fi sigur de primul titlu naţional al carierei.

 

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă