18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPompierii ruşi se confruntă cu nouă incendii de pădure importante în estul...

Pompierii ruşi se confruntă cu nouă incendii de pădure importante în estul Siberiei

Pompierii ruşi se confruntă cu nouă incendii de pădure importante, pe o suprafaţă totală de 107 hectare, în regiunea Irkuţk, din estul Siberiei, a anunţat duminică Serviciul forestier rus, relatează RIA Novosti, citat de Mediafax.

„Potrivit datelor din satelit, incendii de vegetaţie clasate în categoria incendiilor de pădure la scară largă au fost observate în regiunea Irkuţk”, a precizat Serviciul forestier. Peste 161 de persoane şi 31 de unităţi de echipamente antiincendiu sunt implicate în lupta împotriva flăcărilor, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia din oraşul Braţk, situat în regiunea Irkuţk, a deschis dosare penale în urma incendiilor de vegetaţie care au acoperit oraşul cu fum dens. Incendiile au cauzat demisia şefului administraţiei din Braţk, Aleksander Tuikov, şi au generat substanţe dăunătoare în aer, în concentraţii peste cele normale.

Majoritatea incendiilor din apropiere de Braţk au fost stinse până duminică. Poliţia a reţinut 20 de persoane, suspectate de incendiere intenţionată a pădurilor din apropierea acestui oraş.

Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Rusia în timpul verilor secetoase şi călduroase, dar şi toamna. Majoritatea incendiilor sunt declanşate prin comportamentul neglijent al localnicilor. Anul trecut, incendiile de pădure au devastat mai multe regiuni din centrul Rusiei, provocând moartea a 62 de persoane.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă