18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPompierii au lasat "Azur" fara curent, in timpul unui exercitiu de salvare

Pompierii au lasat „Azur” fara curent, in timpul unui exercitiu de salvare

Un exercitiu de simulare a unui incendiu la cea mai veche fabrica de lacuri si vopsele „Azur” din Timisoara, organizat, ieri, de pompieri, s-a inregistrat cu incidente. In timpul aplicatiei, jeturile de apa au ajuns pana la motoarele dintr-o hala de productie, provocand o cadere de tensiune. Ca urmare, o parte a unitatii a ramas fara curent, iar sistemul de alarmare in caz de dezastru nu a mai functionat.
Semnalul de terminare a exercitiului nu a mai putut fi declansat la „Azur”, acesta fiind dat in final de sirena unei alte unitati din apropiere.
Gratie sincronizarii bune dintre echipele de interventie ale Pompierilor, Jandarmeriei, Protectiei Civile si personalul special instruit pentru asemenea situatii din cadrul societatii „Azur”, dar si a altor unitati industriale din zona, s-a reusit „stingerea” incendiului imaginar si limitarea proportiilor presupusei explozii. Desi totul a fost doar o simulare, fortele de interventie s-au miscat extrem de repede, reusind sa salveze persoanele expuse prezumtivului pericol.
In prima faza, in actiune a intrat echipa de pompieri de la fabrica „Azur”. S-a intervenit cu o autospeciala proprie, dupa care au intrat in „scena” inca sase masini ale pompierilor militari. „Ranitii” au fost scosi din cladire si transportati la Ambulanta.
Cea mai spectaculoasa faza a aplicatiei a fost, de departe, interventia echipei canine „Salvo”. Patrupedele si-au luat si ele rolul in serios, misiunea lor fiind aceea de a descoperi eventualele „victime” ramase in cladirea „in flacari”.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă