16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPolitistul-interlop, pus in libertate

Politistul-interlop, pus in libertate

Eugen Preda, una dintre cele patru persoane care au provocat scandal sambata seara la Plaza Mall din Bucuresti, intrand in conflict cu agentii firmei de paza BGS, a fost eliberat ieri din arestul Politiei. Preda, cunoscut in lumea interlopa bucuresteana, isi sustine nevinovatia, insa imaginile surprinse de camerele de supraveghere ar putea sa nu fie folosite ca probe pentru ca, potrivit unor surse, acestea nu ar avea autorizatie.

 

Magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis ieri sa nu emita mandat de arestare preventiva pe numele lui Eugen Preda, una dintre persoanele implicate in scandalul de sambata seara de la Mall Plaza Romania. Decizia nu este definitiva, iar Parchetul a facut recurs. Cristian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat ieri ca reprezentantii Plaza Mall nu le-au pus la dispozitie politistilor imaginile inregistrate de camerele de supraveghere. Potrivit unor surse, camerele de supraveghere nu ar fi insa autorizate, ceea ce ar putea face ca imaginile inregistrate sa nu aiba valoare juridica.
Potrivit avocatului lui Eugen Preda, acuzatiile aduse clientului sau au fost de lovire, port de arma alba si ultraj contra bunelor moravuri. Andrei Preda, fratele lui Eugen Preda, a sustinut ieri ca tot incidentul este o inscenare si ar fi avut la baza o disputa referitoare la paza cazinoului din mall. Firma de paza BGS ar fi dorit sa asigure paza cazinoului, dar nu a obtinut contractul, astfel ca in prezent acesta este supravegheat de cunoscuti ai lui Eugen Preda.

La iesirea din arestul politiei, Eugen Preda a spus ca cei care au provocat incidentul ar fi fost reprezentantii firmei de paza, mai precis seful BGS, Bogdan Oprea, ar fi fost cel care l-a lovit cu pumnul. Mai mult, Preda sustine ca imaginile de pe camera de supraveghere ii pot dovedi nevinovatia. Pe de alta parte, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania crede ca politia si firma de paza BGS "au dat dovada de profesionalism", aceasta din urma "respectand procedurile", potrivit Marilenei Branzan, Public relations manager.
Astfel, nici una dintre cele patru persoane implicate in scandalul de sambata seara de la mallul bucurestean nu se mai afla in stare de arest. In cazul lui Andrei Badula Cristian, Marian Scarlat si Petre Pascu, instanta a decis inca de duminica sa fie cercetati in libertate.

Eugen Preda, subofiter la Centrul Sportiv Dinamo Brasov, subordonat Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), si-a dat ieri demisia din cauza incidentului in care a fost implicat. Directorul clubului Dinamo Brasov, Constantin Luca, a precizat ieri ca Eugen Preda si-a motivat demisia prin faptul ca "si-a dat seama ca a incalcat niste reguli de conduita, a creat probleme imaginii clubului si nu a vrut sa amestece clubul in actiunile lui personale si, probabil, de grup". Constantin Luca a mai spus ca nu stie foarte multe detalii despre viata extrasportiva a lui Eugen Preda, insa a specificat ca acesta nu avea cazier si a fost verificat cand a fost angajat la club.
Eugen Preda este multiplu campion national la lupte libere din partea centrului sportiv din Brasov, campion mondial la kempo si campion european la wushu. Anul trecut, Preda, detasat la un club sportiv din Capitala, a participat la o demonstratie in cadrul Olimpiadei de la Beijing. Constantin Luca a remarcat cu tristete ca "din pacate, in acelasi om sunt doua persoane. Un foarte bun sportiv si o alta persoana care se implica in astfel de lucruri".

» Ancheta lui Dan Nica
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat ieri, la sfarsitul sedintei coalitiei, ca toate persoanele implicate in scandalul de sambata seara de la mallul bucurestean vor fi demise ca urmare a raportului pe care il va primi de la Corpul de Control. Ministrul a precizat ca Preda nu a activat niciodata ca politist, iar ancheta Corpului de Control urmeaza sa stabileasca cum a fost posibil ca acesta sa beneficieze de anumite facilitati, inclusiv pe linie sportiva, desi se cunostea faptul ca nu avea un comportament ireprosabil. Totodata, Nica a transmis un mesaj clanurilor de interlopi: "Nu sunteti in siguranta!".

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă