14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialPolitisti cercetati pentru neindeplinirea normei la amenzi

Politisti cercetati pentru neindeplinirea normei la amenzi

Impotriva unui politist din Jimbolia, judetul Timis, s-a inceput cercetarea preliminara deoarece in raza sa de competenta, in primele trei luni ale acestui an, au fost inregistrate doua accidente mortale, acelasi numar ca in primul trimestru al anului trecut. Toate aceste masuri au fost luate deoarece, conform Programului pentru prevenirea accidentelor rutiere, s-a mentionat ca sarcina a politistului scaderea cu un anumit procent (20%) a numarului de accidente de circulatie soldate cu morti. Politistul din Jimbolia nu a redus, in opinia sefilor sai, numarul accidentelor de la doua cazuri la 1,6 si urmeaza sa fie sanctionat.
„E o aberatie, politistii au ajuns sa fie facuti raspunzatori de chestiuni ce tin mai degraba de hazard”, a declarat Toader Paraschiv, secretar general al Sindicatului National al Politistilor.
Un alt caz halucinant semnalat de reprezentantii angajatilor din politie ne duce cu gandul la perioada anilor '50, a adeptilor lui Stahanov care trebuiau sa depaseasca normele de munca cu orice pret „pentru binele tarii”. Un politist de la metrou a fost sanctionat cu reducerea salariului, timp de doua luni, cu 10%, pentru ca „nu si-a realizat indicii de munca” intocmind doar 51 de procese-verbale de contraventie, fata de norma stabilita de 66. „Nu poti sa cauti hoti, sa-i aduci de afara daca nu sunt. Este vorba de un exces al sefilor directi si noi consideram ca sunt cazuri izolate, dar nu trebuie sa mai existe. Veriga se rupe undeva pe drum, de la minister la teritoriu se intampla astfel de lucruri, se exagereaza”, a afirmat Paraschiv.
La Simleu Silvaniei, intr-un alt caz, seful politiei si-a atentionat politistii din subordine ca daca mai adreseaza petitii directiilor din minister, vor fi sanctionati.
Liderii Sindicatului Politistilor considera ca astfel de cazuri sunt rezultatul „unei disfunctionalitati a dialogului si a unei comunicari deficitare”, dar si a interactiunilor cu unele servicii care blocheaza reformele.

Cele mai citite

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Barometru: 70% dintre antreprenori anticipează creșterea impozitului pe venit în următoarele 12 luni

Aproximativ 70% dintre antreprenorii români se așteaptă ca impozitul pe veniturile salariale să crească în următorul an, iar două treimi estimează o majorare și...

De Bruyne și Lukaku se retrag temporar din echipa Belgiei pentru meciurile din octombrie

Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku, două dintre cele mai importante figuri din naționala Belgiei, au decis să nu participe la meciurile din octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă