33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialPolițist constănțean, arestat la domiciliu pentru că a vrut să ascundă un...

Polițist constănțean, arestat la domiciliu pentru că a vrut să ascundă un accident rutier

Un polițist din Constanța este cercetat în stare de arest la domiciliu după ce, în luna noiembrie a anului trecut, ar fi încercat să ascundă un accident rutier produs în localitate, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa susțin că în data 19 noiembrie 2014 a avut loc un accident rutier în comuna Corbu, în urma căruia un bărbat, Ion Olteanu, a condus un autoturism deși nu avea permis de conducere și a lovit o altă maşină, condusă de Costel-Ionuţ Dascălu.

“În concret, inculpatul Cristian-Marian Drăgan nu a luat măsuri de înregistrare a evenimentului rutier şi a infracţiunii în registrul de lucrări penale al postului de poliţie şi în registrul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, nu a luat măsuri de informare ierarhică în scris, respectiv nu a întocmit buletinul de eveniment cu privire la infracţiunea constatată pe care să îl înainteze dispeceratului central al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa. Prin acţiunea inculpaţilor Ion Olteanu şi Costel-Ionuţ Dascălu de a pleca de la locului accidentului, fără a se prezenta în faţa organelor de poliţie, aceştia au urmărit totodată să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice în scopul stabilirii alcoolemiei”, susţin procurorii.

Astfel, adjunctul șefului de post din comuna constănțeană Corbu, agentul șef Cristian Drăgan, nu ar fi înregistrat accidentul rutier și a împiedicat, astfel, tragerea la răspundere a persoanei vinovate de accident.

Urmărirea penală a fost făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, care a făcut, marţi, cinci percheziţii domiciliare în comuna Corbu, una dintre acestea vizând sediul postului de poliţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat, miercuri,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de trei dintre cei patru inculpaţi, cercetaţi în stare de reţinere – Cristian-Marian Drăgan, pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, Eugen Simioana, pentru favorizarea făptuitorului, şi Ion Olteanu, pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Judecătorul a dispus ca Drăgan să fie plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, iar Simioana şi Olteanu să fie cercetaţi sub control judiciar, pe aceeaşi perioadă. Costel-Ionuţ Dascălu va fi cercetat în libertate.

Decizia instanței a fost contestată de procurori.

Cele mai citite

Joe Biden, președintele SUA: “Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să lupte pentru ea”

Președintele Joe Biden, unul dintre cei mai în vârstă politicieni ai Statelor Unite, lansează un avertisment către tinerii din societățile democratice. "Democrația nu este niciodată...

Fake-news cu Putin pe Allianz Arena

Pe mai multe rețele sociale s-a rostogolit un așa-zis clip prin care suporterii români ar fi scandat numele lui Putin, în timpul meciului România-Ucraina,...

ibis Styles, brandul orientat către design al Accor, anunță deschiderea ibis Styles Venus

ibis Styles, brandul orientat către design al Accor, anunță deschiderea ibis StylesVenus, primul hotel afiliat unui brand internațional care debutează pe litoralul românesc al...
Ultima oră
Pe aceeași temă