12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticienii vânează postul de director al DJST

Politicienii vânează postul de director al DJST

Directorul din ultimii 20 de ani al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Elena Frâncu, a ieşit la pensie, iar toate indiciile indică o înlocuire politică.

Mai bine de 20 de ani, Elena Frâncu a condus instituţia care are grijă de sportul constănţean, DJST. Constănţeanca a ieşit la pensie şi lasă structura pe primul loc în ierarhia naţională, fără datorii şi cu un palmares de invidiat. Cu tremur în voce şi lacrimi în ochi, Elena Frâncu şi-a luat la revedere de la fiecare angajat, colaborator, jurnalist în parte şi a predat ştafeta. Teoretic, această predare de ştafetă nu s-a realizat, termenul pentru anunţarea noii conduceri fiind ora 16.00 (după închiderea ediţiei). Din partea PDL se vehiculează două nume pentru funcţia de director, Florian Constantin, fost rugbyst, şi Mihai Petre, care a recunoscut că îşi doreşte postul, dar cele mai mari şanse de a deveni noul director le are Sorin Buşu, director adjunct în subordinea Elenei Frâncu, timp de un an de zile. Şi acesta din urmă este membru PDL, dar susţine că nu l-a impus nimeni la DJST pe linie politică.

Elena Frâncu a făcut câteva declaraţii care lasă semne de întrebare în privinţa motivului plecării de la şefia DJST. În primul rând, ea a spus: „Nu ştiu să lucrez sub presiuni de altă natură decât cele valorice”. Mai târziu ea a completat: „Sportul a fost şi este viaţa mea, familia mea. Acest lucru este greu de înţeles pentru cei care nu au transpirat niciodată pe un teren de sport şi pentru cei care au vrut să iasă în faţă şi să se impună, deşi nu au fost aplaudaţi niciodată”.

Directorul instituţiei a tras şi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte viitorul instituţiei. Cu lacrimi în ochi, Elena Frâncu a spus: „Nu plâng pentru că am îmbătrânit sau pentru că plec, ci pentru că simt o instabilitate în echipă. Nu am vrut să plec în acest fel”. Elena Frâncu a declarat că îşi va continua cariera de cadru didactic la Universitatea „Ovidius”, unde predă la două facultăţi, şi că îşi va păstra locul ei în Sala Sporturilor, unde va rămâne mereu alături de sportul constănţean. 

Buşu are cele mai mare şanse

DJST Constanţa are toate şansele să aibă un director foarte tânăr. Sorin Buşu, economist de meserie, are doar 29 de ani şi o vechime de 6 ani în muncă, dintre care unul sub comanda Elenei Frâncu. A jucat fotbal la nivel de juniori, la Farul Constanţa, dar nu a făcut performanţă nciodată. „În cazul în care voi rămâne eu în locul Elenei Frâncu, sunt pregătit şi sigur că vom face o treabă formidabilă pentru sportul constănţean”, a declarat Buşu.

22 de ani a activat Elena Frâncu la conducerea DJST Constanţa

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă