13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticienii „liberi de contract", în exod spre PPDD

Politicienii „liberi de contract”, în exod spre PPDD

Apropierea termenului de depunere a listelor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie încinge scena politică, acum făcându-se ultimele mişcări a căror miză este o candidatură la Senat sau Camera Deputaţilor. Mulţi dintre cei refuzaţi de USL se orientează spre PPDD. Senatorul Marius Necula a anunţat ieri că a demisionat din PDL şi că până la sfârşitul mandatului va activa în Senatul României ca senator independent, urmând să candideze pe listele PPDD.

Senatorul Necula a precizat că demisia sa este provocată de recentele evoluţii din organizaţia PDL Galaţi, despre care spune că „a fost predată necondiţionat echipei Boldea”. Mai precis, se referă la faptul că recent a fost numit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PDL Galaţi fostul şef al IŞJ Galaţi, Doru Resmeriţă, despre care spune că „de trei ani de zile stă în apartamentul lui Mihai Boldea”, iar la Organizaţia Municipală PDL Galaţi a fost numit preşedinte interimar Nicuşor Ciumacenco, care în primăvară a demisionat din PSD şi a candidat ca independent la Primăria Galaţi, iar pe atunci „înjura PDL-ul şi pe preşedintele Băsescu”.

Acuzaţia adusă lui Resmeriţă, nu e o premieră, fostul inspector general explicând că faptul că locuieşte cu chirie într-un apartament al lui Boldea nu îl implică în vreun fel în activitatea infracţională a fostului deputat. Senatorul Marius Necula este nemulţumit pentru că decizia Comisiei de Etică a hotărât ca cei doi să nu fie acceptaţi pe listele ARD, nu a fost respectată de conducerea PDL: „Am sperat în Comisia de Etică a Monicăi Macovei. Monica Macovei şi-a făcut datoria şi i-a rejectat pe cei doi, dar la nivelul Biroului Permanent Naţional, la nivelul celor care se ocupă de Galaţi, a existat această susţinere, ca ei să candideze”, a precizat Necula. Disensiunile dintre cele două tabere nu sunt noi.

Scorul de la locale atârnă greu

Preşedintele interimar al PDL, Doru Resmeriţă, explica recent că Marius Necula nu va putea candida pe listele PDL la parlamentare, după ce la alegerile locale a candidat la primărie şi a obţinut un procent de 6,9%, la jumătate din scorul PDL. „Experienţa de la ultimele alegeri locale ne arată că Marius Necula a obţinut aproximativ jumătate din scorul partidului. Înseamnă că am fi sinucigaşi să aruncăm în luptă candidaţi care nu au obţinut nici măcar jumătate din scorul partidului. Vom face o evaluare, trebuie să ne uităm la notorietatea fiecăruia dintre candidaţi şi dacă intenţia de vot este foarte mică şi lipsa de încredere în candidat este foarte mare, este clar că nu există potenţial politic”, a declarat Doru Resmeriţă.

Senatorul PDL vea să devină senator PPDD

Senatorul Necula a anuţat că va candida pentru un mandat de senator la Brăila, pe listele PPDD: „Primul meu gând a fost să nu candidez, dar am avut o întâlnire cu bunul meu prieten Sorin Ovidiu Bălan, care este preşedintele PPDD Brăila şi mi-a propus să facem echipă la Brăila”, a spus Necula, care a confirmat şi declaraţiile liderului PNL Galaţi, Victor Dobre, care afirmase că Marius Necula a vorbit şi cu liderii ai PNL, PSD şi PC, pentru o eventuală cadidatură: „Am avut discuţii cu dl Nica şi cu domnul Dobre. Cu domnul Durbacă nu am discutat, dar am discutat cu lideri ai PC de la Bucureşti. Şi poziţia mea a fost aceeaşi, că am fost într-un proiect numit PDL şi am sperat până în ultima clipă că se va face curăţenie”, a precizat Necula.

Pe listele PP-DD Galaţi vor candida pentru mandate de deputaţi şi doi foşti lideri ai PSD şi PC. Fostul preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, va candida în Colegiul 3. El a renunţat la carnetul de PSD după ce în vara trecută nu a mai fost susţinut pentru un nou mandat la preşedinţia CJ şi pe 10 iunie a candidat din partea UNPR. Recent, Chebac a devenit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PPDD Galaţi. Preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PP-DD Galaţi şi candidat în colegiul 6 este Picu Apostol Roman, fost preşedinte al Organizaţiei Municipale PC Galaţi şi fost consilier municipal şi director al Serviciului de Administrare al Domeniului Public (SADP) din cadrul CJ Galaţi. Roman a fost pedepsit de liderii USL Galaţi cu demiterea de la conducerea SADP, pentru că la alegerile locale nu i-a susţinut pe candidaţii USL, ci pe independentul Nicuşor Ciumacenco. 

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Șoferiță de 25 de ani, decedată într-un accident cumplit

O şoferiţă în vârstă de 25 de ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Târgovişte, după ce a pierdut controlul asupra...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă