13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticienii germani, in razboi cu Nokia

Politicienii germani, in razboi cu Nokia

De la stanga la dreapta, intreg spectrul politic german face apel la boicotarea telefoanelor mobile Nokia, dupa decizia companiei de a-si transfera activitatea in Romania. "In ceea ce ma priveste, in casa mea nu vor mai exista telefoane Nokia. Nu imi sta in fire sa cer boicotarea unui produs. Dar pentru mine, si probabil pentru numerosi germani, numele Nokia nu mai suna bine de o saptamana", a declarat presedintele Partidului Social-Democrat German (SPD), Kurt Beck, reamintind companiei finlandeze ca Germania "inseamna 82 de milioane de consumatori". Ministrul pentru protectia consumatorilor, crestin-socialul Horst Seehofer, a declarat ca preconizeaza boicotarea telefoanelor Nokia in ministerul pe care il conduce, iar ministrul Finantelor, social-democratul Peer Steinbrück, a denuntat "capitalismul de caravana" al companiilor care se muta dintr-o tara in alta.
si cancelarul Angela Merkel a declarat, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, ca intentia de a boicota produsele Nokia este "absolut de inteles". Angela Merkel a cerut companiei finlandeze sa precizeze motivele inchiderii centrului de la Bochum.
Pe de alta parte insa, de transferul productiei Nokia de la Bochum in Romania va beneficia si o firma germana, Goldbeck din Bielefeld, care construieste noul centru al companiei finlandeze, a semnalat "Der Spiegel".

» "Cazul Nokia este un motiv pentru a reconsidera politica subventiilor de stat in ansamblu", a declarat vicepresedintele CE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă