22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPolitica e mai trista daca n-ai poeti pe lista

Politica e mai trista daca n-ai poeti pe lista

Din lipsa de Basesti, Iliesti si Paunesti in partid, asa-zisii conservatori cu armatura pseudo-umanisto-aperista, mereu in cautare de identitate, si-au gasit in sfarsit un inaintas politic carismatic: Mihai Eminescu. Cum care Eminescu? Poetul… Luceafarul… „Tu esti Mircea? Da-mparate…”, Scrisoarea a III-a.
Da, daca nu stiati, Eminescu a fost conservator! Asa spune site-ul PC, asa spune cu emotiune in glas si deputatul de Alba, Nicu Popa (care de ziua poetului a dat si o petrecere la partid). Si deputatul e omul care stie sa profite de orice ocaziune care il poate scoate in fata. Este, s-ar putea spune, un om cu simtul politic ascutit, mereu gata sa spuna alegatorilor, pe langa povesti, si o poezie.
Si sa te tii de manifestari dedicate poetului, si recitaluri, si fursecuri, si interviuri, si versuri si paharuri. Ce mai, cenaclu, nu gluma, cu Popa in centrul atentiei. Ceilalti politicieni locali de pe la Alba au privit cu jind la norocul care a dat peste Nicu si au oftat cu ciuda ca nu au si ei un poet-nepereche pe listele de partid pe care sa il poata stoarce de popularitate.
Imaginati-va ce ar fi fost daca Eminescu ar fi trait astazi: ar fi fost membru PC, poate in locul lui Seres, la Industrii, sau poate in locul lui Mandruta, la stiri. La vremea sa, poetul a lucrat la ziarul conservator „Timpul”. Acum, Eminescu ar fi lucrat mai mult ca sigur la „Jurnalul National”. Sau poate la „Antena 1” sau „Antena Trei”, in functie si de recomandarile prietenului sau, Titu Maiorescu, si el un mare conservator. Sau poate ar fi ramas la Dunarea. La vremea sa, ii injura pe liberali din pura convingere. Acum i-ar fi injurat pe democrati si pe Basescu din interes, pus de Profesor.
Avantajul in a te putea mandri cu inaintasul politic Mihai Eminescu este acela ca fiind mort, cel putin fizic, nu poate sa protesteze cand il bagi in partidul tau de buzunar, nici nu poate demisiona, nu te poate acuza de coruptie, si nu te poate injura ca un birjar la gazeta dupa ce a golit cateva carafe pantecoase.
Desi, la vremea lui a spus cam tot ce trebuia ca sa fie si acum actual: „Veacul nostru ni-l umplura saltimbancii si irozii…/ O, eroi! care-n trecutul de mariri va adumbriseti,/ Ati ajuns acum de moda de va scot din letopiset,/ Si cu voi drapandu-si nula, va citeaza toti nerozii”.
Votati Eminescu!

Cele mai citite

โ€žTotul indicฤƒ faptul cฤƒ nu se simte bine!โ€ Verdictul unui neurochirurg รฎn cazul Michael Schumacher!

Un neurochirurg renumit demonteazฤƒ speculaศ›iile privind prezenศ›a lui Michael Schumacher la nunta fiicei sale. Recent, mai multe publicaศ›ii internaศ›ionale au relatat cฤƒ fostul campion de...

Debut pe plus la BVB, cea mai mare creศ™tere din septembrie anul trecut

Titlurile BRD, Transelectrica ศ™i Antibiotice Iaศ™i, รฎn topul tranzacศ›iilor Toลฃi indicii locali au รฎnceput sฤƒptฤƒmรขna pe plus. Indicii care includ fostele SIF-uri ลŸi Fondul Proprietatea,...

Primฤƒria Capitalei a luat o amendฤƒ de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primฤƒria Capitalei a fost amendatฤƒ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea mฤƒsurilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici stabilite...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ