13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPolitia municipala Sibiu nu isi mai gaseste sefi

Politia municipala Sibiu nu isi mai gaseste sefi

Postul de sef al Politiei Municipiului Sibiu a ramas vacant dupa ce comisarul Adrian Filip a demisionat din functie din cauza unor nemultumiri personale fata de calitatea rezultatelor obtinute in activitate de catre subordonatii sai, iar de atunci incercarile de a impune un profesionist in fotoliul de comandant au esuat. Doua concursuri au fost anuntate sa aiba loc in aceasta vara, dar fara nici un rezultat concret.
Astfel, la primul termen nu au existat destule candidaturi venite din partea unor politisti care sa corespunda la nivel profesional cu cerintele postului. Al doilea examen, ce urma sa aiba loc zilele urmatoare la Bucuresti, a fost amanat din cauza ca potentialilor candidati le lipsea de la dosar o dovada care sa le ateste capacitatile manageriale. Este vorba de o adeverinta prin care sa faca dovada faptului ca au absolvit cursuri de pregatire in domeniul managementului.
Pentru ca cerintele stabilite la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor pentru persoanele care doresc sa ocupe asemenea functii sunt foarte ridicate, Politia muncipala din Sibiu mai are de asteptat o perioada de timp pana cand se va gasi un sef nou.
Data viitorului concurs nu a fost inca stabilita si, potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, nici nu se cunosc detalii concrete despre o eventuala decizie in acest sens, mai ales ca oficialii de la Bucuresti au fost permanent presati in ultima perioada de situatiile de urgenta ce au aparut in tara ca urmare a inundatiilor. Totusi, pentru a instala un sef in postul in fotoliul din fruntea Politiei Municipale, reprezentantii IPJ au solicitat MAI o derogare de la normele stabilite pentru concurs, astfel incat candidaturile deja exprimate sa poata fi luate in considerare, chiar daca la dosare nu exista si adeverintele de bun manager.
Trei ofiteri si-au anuntat candidaturile pentru aceasta functie. Este vorba de comisarul Mihai Irod, seful Serviciului Judiciar din cadrul IPJ, comisarul Ion Vasile, seful Serviciului Politiei Transporturi, si comisarul Ilie Badila, actualul sef al Politiei Saliste.

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă