4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialPoliția l-a prins pe bărbatul care a jefuit, în februarie anul trecut,...

Poliția l-a prins pe bărbatul care a jefuit, în februarie anul trecut, o sucursală a BRD din Pitești. Se pregătea să jefuiască un oficiu poștal

Poliția a prins, joi, un barbat de 44 de ani, bănuit de comiterea tâlhării asupra unor angajaţi de la o agenţie bancară din Pitești şi a două tentative de tâlhărie, informează IGPR. Acesta se pregătea să jefuiască un oficiul poștal, având asupra lui un obiect artizanal, în care însă nu se afla explozibil.  

Bărbatul voia să lase impresia că ar fi o amenințare, au explicat reprezentanții IJP Argeș.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a descoperit că bărbatul este autorul altor tentative de tâlhărie ce au avut loc în Pitești. Joi, bărbatul va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă.

A jefuit o bancă

În fapt, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Argeş, a reieşit faptul că, la data de 8 februarie 2013, bărbatul a pătruns într-o agenţie bancară din Piteşti, purtând pe cap o cagulă. Sub ameninţarea cu un pistol, le-ar fi determinat pe două angajate să-i dea sumele de 17.100 de lei, 1.540 de euro şi 200 de dolari. Este vorba despre o sucursală a BRD din Pitești.

La acea dată, pentru a-l prinde, poliția a instituit filtre rutiere pe toate drumurile din Argeș.

Atac cu pistol air soft

La jumătatea lunii iunie, anul acesta bărbatul ar fi încercat, prin utilizarea unui pistol de tip air soft, să deposedeze de banii pe care-i avea asupra sa un bărbat, în timp ce acesta se afla în autoturismul personal, staţionat pe o stradă din Piteşti.

Tot în luna iunie, acesta a intrat într-un magazin, unde, prin ameninţarea cu pistol de tip air soft, ar fi solicitat vânzătoarei banii din vânzări.

Se pregătea să dea atacul la un oficiu poștal

Investigaţii au relevat că bănuitul ar fi pregătit săvârşirii unei alte infracţiuni de tâlhărie, la o unitate deţinătoare de valori monetare din Piteşti, folosind ca ameninţare un dispozitiv artizanal pe care l-ar fi confecţionat. Poliţiştii au ridicat dispozitivul, în vederea cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă