13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPolitia de Frontiera de la Galati, la bilant

Politia de Frontiera de la Galati, la bilant

In 2005, politistii de frontiera de la Galati au reusit capturarea celui mai mare transport de tigari de contrabanda, anihilarea a sase retele de trafic de carne vie si capturarea a 12 masini de lux furate si au confiscat marfuri de contrabanda in valoare de 35 miliarde lei.

Un milion de trecatori prin vama

Conform sefului IJPF Galati, comisar-sef Didel Badarau, prin cele doua vami, Oancea si Galati-Rutier, au trecut frontiera pana acum 948.923 persoane si 238.936 autovehicule.
Au fost constatate 289 de infractiuni de trecere ilegala a frontierei in care au fost implicate 312 de persoane, 253 de tentative de trecere a frontierei cu pasapoarte anulate si 380 de infractiuni de fals si uz de fals in care au fost implicate 188 de persoane. Au fost aplicate un numar de 7331 sanctiuni contraventionale. La „frontiera verde” au fost constatate 28 de cazuri de trecere ilegala a frontierei, in care au fost implicate 54 de persoane, dintre care numai 3 erau de origine afro-asiatica, majoritatea fiind tineri basarabeni de 17-25 ani care forteaza granita pentru a-si gasi un loc de munca in agricultura in comunele din nordul judetului Galati. Politistii de frontiera au confiscat diverse produse trecute ilegal peste granita pentru a fi vandute pe pietele Galatiului, in valoare totala de 35 miliarde lei, cifra reprezentand o dublare fata de confiscarile din 2004.

Capturile grele: droguri, prostitutie si masini de lux

Politistii de frontiera au stopat activitatea a sase retele de trafic de carne vie din Republica Moldova si Ucraina, in care erau implicati 16 proxeneti si 25 de femei racolate pentru a practica prostitutia in tarile din vestul Europei. Au fost descoperite 4 cazuri de trafic de droguri, fiind confiscate 1,4 kg de canabis si fiind arestati 4 traficanti. Politistii au descoperit si au distrus o plantatie de canabis in preajma comunei Foltesti. In luna iunie, politistii de frontiera de la Vama Oancea au capturat cel mai mare transport de tigari de contrabanda aduse, de 230.000 de pachete de tigari, la acestea adaugandu-se aproximativ 60.000 de pachete de tigari confiscate prin capturile mai mici. Politistii au confiscat 12 automobile de lux furate din tarile vest-europene si care erau traficate pentru piata neagra din fostele state sovietice.

Apreciati si de vicepresedintele UE, Franco Frattini

La bilantul pe anul 2005 ar mai trebui adaugat faptul ca, din fonduri proprii, IJPF Galati s-a dotat cu sistem intranet si cu sistem de supraveghere a punctelor vamale cu camere web. Mai trebuie amintita contributia politistilor de frontiera la salvarea sinistratilor din comunele inundate in iulie de apele Siretului. Anul trecut, IJPF Galati a fost vizitat de doua delegatii de la Uniunea Europeana si chiar vicepresedintele UE Franco Frattini a laudat activitatea politistilor de frontiera galateni.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă