14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialPoliclinica din Petrosani are un singur medic ortoped

Policlinica din Petrosani are un singur medic ortoped

Zeci de pacienti care au nevoie de consulatii medicale de ortopedie sunt nevoiti sa astepte zile in sir pentru a-si rezolva problemele de sanatate, deoarece cabinetul care functioneaza la Policlinica Petrosani este deservit de un singur medic. Acelasi doctor mai lucreaza, insa, si la ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgenta, fiind actulamente singurul doctor disponibil.
Pacientii si-au pierdut, insa, rabdarea si s-au saturat sa bata degeaba drumul pana la policlinica fara a putea intra la medicul ortoped. Unul dintre cei care stau de zile in sir la coada la cabinet este Eugen Danci, care a spus ca a fost nevoit sa faca mai multe drumuri la policlinica, pentru ca fiul sau sa poata fi consultat.
„Copilul a cazut si si-a indoit piciorul, iar la usa cabinetului medical stau de joi si nimeni nu m-a bagat in seama. Baiatul are dureri, iar abia vineri dupa amiaza am reusit sa intru cu el in cabinet”, a afirmat barbatul. Nu este, insa, singurul care si-a pierdut rabdarea la coada din Policlinica. „Am nevoie de o recomandare pentru a primi o proteza la picior si stau aici pentru a doua zi. Am vorbit ieri cu directorul spitalului, dar mi s-a spus doar ca se va rezolva”, s-a plans un alt pacient, Filip Garna.
Situatia este generata de faptul ca, din trei medici, doar unul este disponibil la ora actuala. Directorul general adjunct al Spitalului de Urgenta din Petrosani, Marcela Popescu, a declarat ca „exista Sectie de Ortopedie si ambulatoriu. In ambulatoriu este un medic, care acum se afla in concediu medical, fiind internat pentru o interventie chirurgicala, iar pe sectie sunt doi doctori, dar unul este plecat in delegatie la Bucuresti. Un singur medic nu poate sa faca fata la un numar asa de mare de bolnavi”, a spus aceasta.
De asemenea, seful Sectiei de Ortopedie a si, totodata, singurul doctor disponibil, Petru Szubin, a afirmat ca actul medical este ingreunat foarte mult din cauza ca medicul de la ambulatoriu este internat in spital, iar ceilalti doi il suplinesc. „Este un soi de voluntariat, pentru ca vrem sa-i ajutam pe bolnavi, altfel acestia ar fi nevoiti sa mearga la Deva. Noi nu suntem platiti pentru consultatiile care le facem in plus”, a spus dr. Szubin.
Potrivit sursei citate, reprezentantii Casei Asigurarilor de Sanatate au stabilit un numar de patru consultatii pe ora, pentru ca actul medical sa fie de calitate, dar acest lucru este practic imposibil acum. Situatia va reintra in normal in momentul in care ceilalti medici vor fi din nou disponibili.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă