13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPodium politic la Spitalul Judetean

Podium politic la Spitalul Judetean

Lupta pentru sefia Spitalului Judetean de Urgenta se inteteste, acum cand au mai ramas doar cateva zile pana la sustinerea examenului. Concursul se anunta a fi unul aprig, iar in cursa au intrat cinci candidati. Toti sunt siguri pe ei, au sustinere politica si nu numai.

Cotata cu cele mai mari sanse, dat fiind ca se vorbeste ca ar fi sustinuta politic chiar de primarul Bacaului, Gabriela Mazilu, actual director financiar contabil interimar la spital, are o activitate destul de intensa, de 17 ani. Al doilea pe lista este Teofil Rosu, actual director administrativ al Spitalului Judetean, salariat al unitatii de mai bine de 7 ani. Economist de profesie, el a fost implicat in numeroase scandaluri cu bani publici, insa, a reusit mereu sa iasa basma-curata. A fost sef la serviciul de aprovizionare, iar din 2005, director. Un alt candidat este Dan Stoica, acum sef serviciu relatii contractuale in relatiile cu furnizorii la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS Bacau). S-au mai inscris in cursa si dr. Ioan Neagu, medic ortoped in Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, precum si dr. Benone Oproiu – medic de familie, fiul renumitului dr. Oproiu, medic cardiolog.

Concurenta mare

„Concurenta e mare dar cat de puternici par adversarii pentru mine, asa de puternic par si eu pentru ei” – sustine dr. Teofil Rosu. „Ma bazez pe experienta celor 7 ani cat am lucrat efectiv pe problemele economice ale spitalului, mai ales ca 60-70 la suta din legislatia de examen o cunosc de cand a aparut, pentru ca am lucrat numai pe ea. Sunt membru PD, dar nu ma bazez pe aceasta sustinere, desi sunt constient ca e vorba si de o lupta politica”. „Nu comentez lupta politica, chiar daca sunt simpatizat de PSD” – spune Dan Stoica. „Nu stiu ce sanse am, sunt inca in faza de decizie, de a participa sau nu la concurs. Dar hai sa fim seriosi, cum sa am sanse cu un ministru liberal?!” Candidat cotat cu cele mai mari sanse, Gabriela Mazilu s-a simtit brusc rau cand a aflat ca este cautata de presa. „Nu pot vorbi, nu ma simt bine”, a spus ea, Gabriela Mazilu.

Fiecare si-a asigurat plasa de siguranta

Chiar daca nu vor lua concursul, fiecare candidat si-a asigurat un scaun. Dan Stoica va ramane pe functia de sef serviciu la Casa de Sanatate, Gabriela Mazilu, se poate intoarce la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit, Teofil Rosu are deja pregatit un locusor cald in cadrul unui seviciu de achizitii si contracte din cadrul Spitalului Judetean, iar ceilalti doi medici isi vor vedea in continuare de meserie. Nu acelasi lucru putem spune si despre actualii directori: Liliana Suvac – director general interimar, care va incerca sa ocupe postul de director financiar-contabil, insa totul depinde de noul manager care va fi instalat si de presiunile politice sau despre asist. Natalia Jicmon, actual director de ingrijiri, care daca va „zbura”, va ramane pe drumuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă