4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialPNL Cluj si-a dublat numarul de primari

PNL Cluj si-a dublat numarul de primari

Noua primari clujeni s-au inscris in PNL. Prin aceasta, filiala partidului si-a dublat, la jumatatea ciclului electoral, numarul de edili. Printre cei care au trecut de la PSD la liberali se numara si tatal fostului international Ioan Ovidiu Sabau, in prezent antrenorul echipei de fotbal „Gloria” Bistrita. Ioan Sabau conduce comuna clujeana Ploscos din Muntii Apuseni.
De asemenea, a crescut semnificativ numarul viceprimarilor si cel al consilierilor locali care apartin PNL. Presedintele filialei liberalilor, Marius Nicoara, cel care conduce si Consiliul Judetean, a declarat ca liderii partidului nu au facut presiuni asupra alesilor locali de a face parte din partid. El a adaugat ca membrii conducerii judetene au refuzat cererile de inscriere depuse de doi primari si de un viceprimar din Opozitie. Cei trei proveneau din PSD.
In iunie 2004, PNL avea 10 primari, 12 viceprimari si 132 de consilieri locali. In prezent, filiala clujeana a partidului are 19 primari, 20 de viceprimari si 172 de consilieri judeteni. Cei mai multi dintre noii veniti fusesera alesi pe listele PSD acum doi ani.
Marius Nicoara a spus ca unii dintre primari au fost in situatii speciale. De pilda, edilul orasului Dej, Ioan Ungur, a candidat ca independent, sustinut de Alianta „D.A.”. De asemenea, primarul comunei Bontida, Vasile Bodocan, a candidat pe listele PNTCD, iar in turul II al alegerilor locale a beneficiat si de sprijinul Aliantei. Totodata, primarul comunei Recea-Cristur, Alexandru Rus, a fost ales in anul 2000 pe listele PNL, dar a fost racolat de PSD.
Rus a revenit in PNL la inceputul acestui an. Acesta intrase in conflict cu prefectul judetului, Alin Tise, dupa ce din patrimoniul Consiliului Local Recea-Cristur a disparut un autoturism donat de o asociatie din Franta.
Un alt edil cu probleme este cel din Apahida, Ionel Farcas. El a fost membru PD, apoi PSD si a activat o perioada ca independent inainte de a se inscrie in PNL. Acesta ii are ca adversari pe membrii organizatiei de tineret a Partidului National Liberal, care in cadrul unor dezbateri interne amenintau cu demisia.
Ionel Farcas a fost acuzat ca ar fi concesionat ilegal o serie de terenuri pe malul lacurilor din satul Campenesti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă