13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialPNL acuza PD ca racoleaza primari ai PSD

PNL acuza PD ca racoleaza primari ai PSD

Un nou episod din disputa care ii opune pe liberali reprezentantilor PD s-a consumat la Cluj. Viceprimarul din Bucuresti, Ludovic Orban, care a condus intrunirea Ligii Alesilor Locali ai PNL, care s-a tinut la Hotelul „Victoria” din Cluj-Napoca, a profitat de ocazie ca sa lanseze un nou atac la adresa democratilor.
Orban sustine ca PD a pornit o campanie de recrutare a primarilor alesi pe listele PSD. El a dat exemplul edilului din Craiova, Antonie Solomon, sau pe cel al primarului independent de la Targu-Mures, Dorin Florea, despre care vi-ceprimarul Capitalei a spus ca ar fi fost ales cu sprijinul social-democratilor.
Mai mult, liberalul a adaugat ca ar fi inadmisibil ca primarii PSD sa fie primiti in casa Aliantei. El a mai spus ca primarii PNL, care au fost alesi in conditii foarte grele, privesc cu frustrare primirea inamicilor lor in PD.
Numai ca la Cluj, locul unde a fost facuta declaratia, liberalii au racolat mai multi alesi locali decat democratii. In partidul lui Calin Popescu-Tariceanu a intrat primarul Dejului, Ioan Ungur, care a fost ales ca independent sprijinit de Alianta. Tot in PNL a fost primit si edilul comunei Bontida, ales pe lista PNTCD, iar liberalii se afla in tratative si cu primarul independent al comunei Apahida, Ionel Farcas, ales cu sprijinul PSD.
In perioada 2000-2004, chiar daca se afla in Opozitie, in randul liberalilor au intrat o serie de fosti taranisti. Vicepresedintele Ligii Alesilor Locali din PNL, viceprimarul din Cluj-Napoca, Adrian Popa, este unul dintre ei. Tot in PNTCD au activat si actualul senator liberal Norica Nicolai, directorul liberal al Directiei Agricole, Iuliu Suatean, sau presedintele Consiliului Academic al Universitatiii „Babes-Bolyai”, Andrei Marga.
PD a primit doar grupul fostilor membri PUNR, care numara doi consilieri locali din Turda si care este condus de fostul deputat Ioan Miclaus, precum si un consilier judetean ales pe lista PRM, Teofil Maier.

Cele mai citite

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă