4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialPloile fac pagube in judetul Cluj

Ploile fac pagube in judetul Cluj

Patru localitati clujene, situate in Muntii Apuseni, au fost afectate de inundatiile produse in noaptea de luni spre marti. Cea mai greu lovita a fost comuna minereasca Iara. Torentii s-au scurs de pe versantii din vecinatatea localitatii si au antrenat pietre si crengi, care au distrus mai multe constructii.
In Iara, paraurile Valea Caprei si Valea Ierii au inundat 106 gospodarii si 91 de anexe gospodaresti. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu”, au mai fost afectate de ape patru institutii publice din centrul comunei si au fost distruse doua podete.
In apropiere de centrul comunei, o portiune de 3,3 kilometri de drum judetean a fost acoperita cu aluviuni, iar circulatia rutiera a fost intrerupta pentru cateva ore. Carosabilul a fost degajat dupa interventia echipajelor trimise de conducerea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care au intervenit cu utilaje.
Inundatiile au mai afectat si doua amenajari hidrotehnice, iar conducta care alimenta cu apa potabila blocurile din comuna a fost distrusa pe o lungime de 50 de metri. Autoritatile locale au angajat muncitori care lucreaza la refacerea tevii. Totodata, noua fantani din vale au fost contaminate de aluviuni, iar apa din acestea nu mai este potabila.
Ploile torentiale au afectat si comuna Petrestii de Jos, situata in apropiere de Cheile Turzii. Aici, cantitatea de apa a atins 70 de litri pe metru patrat. In satul Plaiuri, viitura a rupt un pod si a fost inundata o gospodarie. In localitatea Craiesti au fost inundate doua hectare de fanate, iar in comuna Petrestii de Jos a fost inundata o gospodarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă