13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPlaja, impanzita de beach-baruri fara autorizatie de constructie

Plaja, impanzita de beach-baruri fara autorizatie de constructie

Beach-barurile ridicate abuziv pe plajele din statiunile de la malul Marii Negre i-au determinat pe reprezentantii Inspectoratului Teritorial in Constructii Constanta sa inainteze opt sesizari penale pentru executia de constructie neautorizata pe plaja. "De-a lungul litoralului romanesc exista agenti economici care cred ca pe baza micii intelegeri pot ridica anumite constructii. Intreprinzatorii s-au convins si se vor convinge ca nu se ia in discutie doar patrunderea pe un teren in mod infractional, ci aceste beach-baruri prezinta pericol de accidentare pentru oameni. Din totalul celor opt plangeri, cinci au fost formulate in ultimele doua saptamani. Patronii barurilor improvizate au inceput sa constientizeze faptul ca nu primesc doar o amenda daca sunt depistati, ci exista un temei legal pentru a fi incadrati la savarsirea unei infractiuni. Legea 10/1995 a calitatii in constructii este cea care vine in ajutorul anchetatorilor", a declarat purtatorul de cuvant al ITC Constanta, Radu Damian. sase intreprinzatori au inteles gravitatea faptelor si au decis sa demoleze constructiile ridicate in mod ilegal. Inspectorii ITC sunt de parere ca nu exista nici o constructie legala de tip beach-bar pe plaja.

Turistii nu par foarte afectati de faptul ca nici o constructie de pe plaja de tip beach-bar nu detine autorizatie de constructie. Mai mult decat atat, oamenii sunt multumiti ca isi pot cumpara o bere rece la un pret convenabil, pe care sa o bea la sezlong. Faptul ca lemnele barurilor improvizate pot fi subrede sau lipsa unui proiect sigur al constructiei le poate pune in pericol viata nu reprezinta nici o problema pentru turisti.
» Inspectorii ITC au intocmit sase plangeri penale pentru intreprinzatorii care au ridicat in mod ilegal beach-baruri pe plajele din judetul Constanta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă