20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPierduti in padure sau mare

Pierduti in padure sau mare

Confuzia domnea ieri in legatura cu circumstantele si locul exacte ale prabusirii unui avion Boeing 737 al companiei indoneziene Adam Air, care avea la bord 102 persoane. Singura certitudine era aceea ca avionul plecat luni din Java nu a mai aterizat la destinatie, la Manado, in nordul insulei Sulawesi, comenta AFP.
Inainte de a disparea de pe ecranele radarelor, la jumatatea zborului de doua ore, avionul a transmis doua semnale de alarma. Dupa coordonatele din acel moment, specialistii au dedus ca avionul s-a prabusit fie intr-o zona muntoasa si impadurita, fie in mare.
Ieri dimineata, un grup de localnici din provincia Sulawesi de Vest au anuntat autoritatile ca ar fi localizat epava avionului si ca ar avea informatii ca 12 persoane supravietuisera catastrofei. Echipe de cautare au fost trimise in zona, dar acestea nu au confirmat ca epava ar fi fost gasita. „Comandantul (militar) local, seful politiei si guvernatorul au mers la locul indicat si nu au gasit nimic. Prin urmare, informatii anterioare privind localizarea (epavei) si numarul de supravietuitori sunt false”, a declarat comandantul militar al regiunii, Arif Budi Sampurno. Ministrul indonezian al Transporturilor, Hatta Radjasa, a declarat pentru un post de radio ca declaratiile privind gasirea epavei au fost doar zvonuri lansate de localnici.

Cele mai citite

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă