Carnea de pui este foarte ușoară, dar și foarte flexibilă când vine vorba de modul de a o găti sau combinațiile pe care poți să le faci cu ea.
Astăzi îți propunem o rețetă ușoară și delicioasă cu piept de pui cu lămâie, usturoi și oregano
Ce ai nevoie?
4 bucăți de piept de pui (dezosat și fără pieliță)
1 lingură de oregano uscat
3 lămâi
40 grame unt
1 jumătate de pahar de vin alb
5 căței de usturoi
Ulei de măsline
Pătrunjel pentru ornat
Zahăr
Sare
Piper
Cum se prepară?
În primul rând storci zeama de la o lămâie într-un vas, în care pui și pieptul de pui, după care adaugi un sfert de cană de apa deasupra, presari un pic de zahăr și sare și lași la marinat toată compoziția, pentru aproximativ 20 de minute.
Mai departe vei toca usturoiul foarte mărunt, pe care îl pui într-o tigaie cu ulei de măsline semi-încins și îl amesteci cu o lingură de lemn pentru vreo 10 secunde.
Iei tigaia de pe foc și adaugi vinul alb, storci celelalte 2 lămâi, mai pui niște sare și piper și linguriţa de oregano, după care amesteci cu o lingură toată compoziția.
Pregătești o tavă pe care o ungi cu puțin ulei de măsline și unt, în care vei pune pieptul de pui care s-a marinat.
Deasupra puiului turnăm compoziția din tigaie și îl lăsăm la cuptor (la 150 de grade) pentru aproximativ 50 de minute (în funcție de cum lucrează cuptorul tău). Puiul se scoate după ce s-a rumenit și începe să se simtă aroma de oregano și usturoi.
La alegere, poți să mai adaugi un surplus de oregano, sare sau piper, depinde de gusturile tale și ale familiei tale.
Când servești, torni deasupra pieptului, sosul din tavă și poți orna cu felii de lămâie şi pătrunjel.