12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPiata Petrosani, raiul evazionistilor

Piata Petrosani, raiul evazionistilor

Politistii se declara neputinciosi in fata comertului cu bunuri furate

Piata Agroalimentara Petrosani este, de ani de zile, raiul evazionistilor. In timp ce un grup de barbati vinde la vedere telefoane mobile furate sau fara documente de provenienta, un alt barbat comercializeaza nestingherit tigari fara timbru, la preturi de dumping, pe langa alte produse aduse din Ungaria. Politistii sustin ca lucreaza pentru limitarea acestui fenomen, dar rezultatele nu se vad. La fel se intampla si in Piata Dacia, situata in cartierul Aeroport, unde tigarile sunt vandute chiar si la taraba. "De cand am venit la conducerea Politiei Petrosani au fost intocmite sase dosare penale pentru evaziune fiscala. Rezultatele actiunii cred ca se vad, pentru ca in Piata Agroalimentara Petrosani persoana cea mai influenta nu mai presteaza astfel de activitati la nivelul la care presta.

 

In Piata Dacia aproape zilnic confiscam diverse cantitati de tigari, impreuna cu Garda Financiara", a declarat comandantul Politiei Petrosani, Titel Bragaru. Acesta crede ca "un mare castig" este faptul ca persoana care vinde tigari fara timbru in Piata Agroalimentara, nu o mai face in vazul lumii, la taraba, ci ascunde marfa in portbagajul masinii. In plus, oficialii Politiei Petrosani sustin ca se lucreaza si la eliminarea din piata a vanzatorilor de telefoane mobile si au fost deja confiscate cateva aparate.
Pe de alta parte, politistii sustin ca nu se poate vorbi decat minimalizarea acestui fenomen evazionist si nu despre eradicarea lui, desi parghii legale exista suficiente, iar Titel Bragaru a gasit si o motivatie: "coruptia nu poate fi eradicata".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă