17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPiata "Iosefin" - focar de infectie in centrul Timisoarei

Piata „Iosefin” – focar de infectie in centrul Timisoarei

La nici zece minute de centrul municipiului Timisoara se afla o adevarata „oaza” de gunoi, numita generic de catre timisoreni „piata”. De multi ani locuitorii din zona si cumparatorii sunt nevoiti sa suporte mirosurile pestilentiale si mizeria ce se gaseste adunata in Piata agroalimentara „Iosefin”.
Situata in apropierea autogarii din oras, un alt loc murdar si populat de tot soiul de oameni dubiosi, acest obiectiv s-a transformat treptat intr-un focar de infectie din cauza nepasarii autoritatilor si din cauza lipsei de utilitati. Astfel, vanzatorii de la numeroasele „fast-food”-uri si brutarii din zona sunt nevoiti sa isi faca nevoile in niste galeti, continutul acestora fiind mai apoi varsat in canalele colectoare din piata.
Toata aceasta situatie, care contravine pana si celor mai elementare reguli de igiena, a aparut din cauza ca grupurile sanitare lipsesc cu desavarsire, desi ele sunt absolut necesare intr-un asemenea loc. Unii dintre comercianti sustin chiar ca banii care ar fi fost alocati pentru amplasarea de toalete publice au fost folositi pentru amenajarea la standarde occidentale ale birourilor detinute de administratia pietelor.

„Targ medieval” intr-un oras cu pretentii

Cumparatorii sunt in mod evident deranjati de toata mizeria si lipsa de igiena prezenta in piata, dar stiu ca nu comerciantii poarta vina pentru situatia in care s-a ajuns.
Cert este ca Piata „Iosefin” ramane doar un „targ medieval”, asa cum a fost descrisa de un client, in inima unui oras european „de cinci stele”. Timisorenii sunt sceptici in privinta modernizarii zonei agroalimentare, in conditiile in care banii care ar trebui sa fie folositi in acest scop se transforma, pe rand, in geamuri termopan la birourile membrilor administratiei.
De cealalta parte, directorul SC „Piete” SA Timisoara, Victor Stefan, a infirmat acuzele comerciantilor si a spus ca, oricum de anul viitor piata va intra intr-un proces de modernizare. „Birourile membrilor administratiei au fost renovate acum patru ani. Acuzele care se aduc sunt doar speculatii”, a spus acesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă