12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPetrosaniul devine statiune

Petrosaniul devine statiune

» Primaria Petrosani vrea sa transforme Parangul in statiune de interes national, desi, la ora actuala, nu indeplineste nici macar conditiile pentru cea de interes local.

Edilii din petrosani vor sa transforme Parangul in statiune de interes national si, daca acest lucru nu este posibil, iau in calcul ca intreg municipiul sa primeasca aceasta clasificare. La ora actuala, angajatii Primariei lucreaza la proiectul tehnic al programului de dezvoltare a domeniului schiabil in Parang, care a fost finalizat in proportie de peste 80%. In paralel, reprezentantii administratiei publice locale intocmesc documentatia tehnica pentru obtinerea avizului de mediu. « La ora actuala, se fac demersuri pentru a declara Parangul statiune de inreres national. Ramane sa vedem daca doar zona montana sau intregul oras. Daca prindem si municipiul, indeplinim conditiile legale in proportie de 90%, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Claudiu Cornea.

Conform legilor, ca sa primeasca titlul de statiune de interes national, o zona turistica trebuie sa indeplineasca 19 conditii obligatorii si o parte dintre cele 15 suplimentare stabilite prin hotarare de Guvern. Astfel, pentru a se putea numi statiuni de interes national, localitatile turistice vor trebui sa aiba cel putin 30% din structurile de primire clasificate in categoriile de trei-cinci stele si cel putin 500 de locuri de cazare. De asemenea, printre criteriile obligatorii se numara existenta canalizarii, a energiei electrice si a apei curente, drumuri rutiere modernizate, transport in comun intre statiunea turistica si gara sau autogara care o deserveste, asistenta medicala si mijloc de transport pentru urgente medicale.
La ora actuala, in Parang exista cateva sute de cabane si pensiuni, insa doar cateva sunt clasificate. In plus, drumul de acces nu este practicabil pana in statiune, nu exista retea de canalizare si nici de apa potabila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă