18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPet Shop Boys, un concert "Fundamental"

Pet Shop Boys, un concert „Fundamental”

» Maine de la ora 20 va avea loc concertul restant al trupei Pet Shop Boys, amanat din cauza decesului managerului trupei.
» Concertul promoveaza albumul "Fundamental" si aduce proiectii laser tridimensionale, decoruri si coregrafii impresionante.

Concertele Pet Shop Boys, duol britanic de electro-pop format din Neil Tennant si Cris Lowe, sunt adevarate performance-uri artistice, trupa aducand un setup de scena impresionant, cu proiectii laser tridimensionale, decoruri proiectate de Es Devlin, designer pentru Opera Nationala Engleza, coregrafie de Hakeem Onibuto, vizualuri si un sistem de sunet de ultima generatie, computere special proiectate pentru Pet Shop Boys, concepte si costume diferite pentru fiecare piesa.
Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare a ultimului album al trupei, "Fundamental", lansat anul trecut. Editia limitata a CD-ului are si un al doilea disc, intitulat "Fundamentalism", care contine opt piese remixate. "Fundamental" a fost nominalizat la Grammy, ca si piesa principala "I’m with Stupid".
Desi initial optasera pentru Arenele Romane, organizatorii au schimbat locatia pentru Sala Palatului, promovand evenimentul ca fiind destinat unui public select, dispus sa plateasca intre 100 si 500 de lei pentru biletul de intrare. Va exista si o loja speciala, unde se vor servi sampanie si caviar, biletul costand 1.000 de lei.
Pet Shop Boys sunt considerati un grup de referinta in muzica synthpop, alaturi de Depeche Mode, Alphaville sau Eurythmics. Din 2003, Pet Shop Boys au ramas pe locul 4 in chart-ul Dance/Club Play din SUA, dupa Madonna, Janet Jackson si Donna Summer.

Organizatorii se asteapta ca evenimentul sa atraga un public cu o medie de varsta de 30 de ani, care cunoaste hiturile mai vechi ale trupei – "West End Girls", "Go West", "Always on My Mind" etc. Concertul de la Sala Palatului va dura aproape doua ore, timp in care britanicii vor canta 30 de piese.
In trecut, pentru designul concertelor Pet Shop Boys, bine conectati la arta contemporana, au contribuit nume faimoase precum regizorul Derek Jarman, arhitecta Zaha Hadid sau artistul Sam Taylor Wood.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă