18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 60% dintre tinerii care pleacă la studii în străinătate vor să...

Peste 60% dintre tinerii care pleacă la studii în străinătate vor să schimbe România

Mai bine de 60% dintre tinerii români doresc să se întoarcă în ţară după terminarea studiilor făcute în afara ţării, potrivit unui studiu făcut la ultimul Târg de Universităţi Internaţionale, RIUF. Vizitatorii RIUF se împart în două mari categorii, studenţi (31%) şi elevi sau absolvenţi de liceu (62%).  Deşi printre motivele întoarcerii în ţară se numără prietenii şi familia, nu puţini sunt cei care declară faptul că iubesc România, că vor să îşi pornească o afacere pe meleagurile patriei, sau că îşi doresc o carieră de succes la ei în ţară.

Lista celor care se întorc în ţară continuă cu studenţi la cele mai mari şcoli din lume, precum Harvard, Oxford, Yale, sau King’ss College London.

În fiecare an, vizitatorii târgului completează formulare de feedback, prin intermediul cărora ei îşi exprimă intenţiile de studiu şi dezvoltare personală, şi în acelaşi timp participă la Tombola RIUF. Anul acesta, pe lângă diverse pachete de studiu, cursuri de dezvoltare personală, şi multe alte surprize, premiul cel mare va fi o vizită la universităţile din Olanda, de cinci zile, pentru două persoane.

Pe primele locuri în preferinţele celor care aleg să studieze în afara ţării se numără domenii precum economie (28%), comunicare (19%), inginerie (14%), drept(10%), arhitectură (9%), şi medicină (8,5%). Întrebaţi unde doresc să studieze, tinerii aleg pe rând Marea Britanie pentru renumele instituţiilor de învăţământ din această ţară (53%), Franţa (30%), Statele Unite ale Americii (23%) şi alte state ale Uniunii Europene precum Olanda din cauza taxelor de şcolarizare reduse, sau total gratuite după cum este cazul în Danemarca (32%).

Pentru finanţarea totală sau parţială a studiilor mulţi dintre vizitatori se bazează pe fonduri proprii (60%), în timp ce un procent mai mic (33%) se gândesc să se angajeze part-time pentru a suporta costurile de şcolarizare. 

Romanian International University Fair – RIUF va avea loc pe 12-13 martie la Bucuresti, pe 15 martie la Timisoara, si pe 17 martie la Iasi. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.riuf.ro.

Cele mai citite

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...
Ultima oră
Pe aceeași temă