23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 330.000 de lei pentru artă plastică modernă şi contemporană

Peste 330.000 de lei pentru artă plastică modernă şi contemporană

Manuscrise aparţinând unor mari oameni de cultură români, cărţi vechi de peste 100 de ani, piese de artă plastică clasică şi contemporană, dar şi mobilier lucrat cu o atenţie deosebită pentru detalii au fost vândute seara trecută în cadrul licitaţiei „Omul şi cuibul său” organizată de Casa de Licitaţii Goldart.

Una dintre lucrările adjudecate seara trecută pentru 26 500 de lei este o statuetă din bronz turnat care poartă semnătura lui Marcel Guguianu -„Ciocârlia”- şi care este însoţită de certificatul de autenticitate semnat de maestru.

Alte lucrari de sculptură care au atras atenţia publicului sunt „Monadă mică” de Peter Jecza (9600 de lei), „Colomba Voronca” de Miliţa Petraşcu achiziţionată cu 5700 de lei şi bustul lui I.C. Brătianu de Ion Jalea, adjudecat cu 2200 de lei. La secţiunea grafică s-au vândut acuarele şi desene de Mişu Teişanu, Theodor Aman, Leon Biju, Sever Frenţiu (6500 lei) şi Gheorghe Petraşcu (8700 lei).

Secţiunea de pictură contemporană a înregistrat un frumos succes, cu un total de 11 lucrări vândute din 13, cele mai scumpe fiind « Păunul negru » de Sorin Ilfoveanu (22 000 lei) şi « Alegorie » de Ştefan Câlţia (17 000 lei).

Pictura clasică a fost de asemenea îndelung licitată, piesa „Maternitate” a lui Camil Ressu, una dintre piesele centrale ale licitaţiei, a fost achiziţionată pentru 66.000 de lei. Pictura Minei Byck Wepper, „Odihnă”, cu vădite influenţe dinspre Gaugain şi Manet a fost vândută cu 18.500 de lei.

Suma totală pentru care au fost achiziţionate piesele scoase la licitaţie de Goldart se ridică la peste 330.000 de lei.

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă